Companii

Gealan mizeaza pe 21 mil. euro vanzari

12.05.2003, 00:00 21

Cifra de afaceri a companiei Gealan Romania, subsidiara grupului german Gealan, va fi ise va situa, in 2003, la aproximativ 21 de milioane de euro, in crestere cu 8,6 milioane de euro fata de anul trecut, potrivit lui Aurel Vlaicu, directorul general al companiei.
Conform planurilor de dezvoltare a grupului, filiala din Romania va atinge, in urmatorii doi ani, o cifra de afaceri de aproximativ 24 de milioane de euro. 
Valoarea exporturilor de profile Gealan Romania catre pietele din Bulgaria, Turcia, Moldova si Ucraina a fost, in 2002, de aproximativ doua milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul 2001.
Productia totala a fabricii din Bucuresti specializata in fabricarea de profile din PVC pentru usi si ferestre cu geam termopan, investitie in valoare de 7,5 milioane de euro, a fost de circa 4.000 de tone.
Compania si-a propus, pentru acest an, un program de investitii de 1,5 milioane de euro pentru extinderea capacitatilor de depozitare si productie a fabricii. "Gealan Romania a depasit, in 2002, din punct de vedere al volumului de vinzari, sucursala Gealan de pe piata germana, care a avut o cifra de afaceri de 11,1 milioane de euro pe fondul reducerii cu 17,3% a imobilelor nou construite", a declarat, vineri, cu ocazia conferintei anuale a grupului desfasurata la Bucuresti, Gerhard Singer, directorul de vinzari al Gealan pentru Germania, Austria si Slovenia. Singer a remarcat faptul ca pietele profilelor de PVC din strainatate "merg mult mai bine" decit cea din Germania, dar a mentionat ca Gealan Germania a reusit sa obtina o mica crestere chiar si in conditiile scaderii cu 66% a acestui sector. Grupul a consemnat, anul trecut, o cifra de afaceri de 110 milioane de euro, din care volumul exporturilor de profile din PVC pentru usi si ferestre a reprezentat 50 de milioane de euro.
Piata romaneasca de geam termoizolator a fost anul trecut de aproximativ 200 milioane dolari, potrivit estimarilor facute de Asociatia Nationala a Producatorilor de Ferestre, Usi, Fatade si Geam Termoizolator din Romania (ANPFR).
In acest moment, pe piata activeaza peste 1.000 de firme, printre jucatorii cei mai importanti numarandu-se Gealan, Corina Gealan, Lipoplast Timisoara, Suki Bucuresti sau Far Est, dar exista si jucatori atipici pentru acest business precum combinatul petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea, care produce profile din PVC.
Pentru acest an, grupul Gealan prevede o crestere cu aproximativ 15 milioane de euro a cifrei de afaceri, valoarea exporturilor fiind estimata la 70 de milioane de euro. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO