Companii

Gealan si-a bugetat afaceri de 90 mil. euro

11.12.2007, 20:24 19

Gealan Romania, filiala locala a producatorului german de profile din PVC, va ajunge la sfarsitul anului viitor la o cifra de afaceri de peste 90 mil. euro, in crestere cu circa 20% fata de nivelul inregistrat in 2007, pe fondul intensificarii investitiilor in proiecte rezidentiale si al reabilitarilor termice.
"Piata de tamplarie din PVC va creste in urmatorii trei ani cu circa 20%, dupa care va urma o asezare a pietei. Practic dupa o perioada in care am inregistrat cresteri spectaculoase ale cifrei de afaceri, chiar si de 60%, va urma o perioada de consolidare a businessului", a declarat Aurel Vlaicu, directorul general al Gealan Romania, care va ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de 75 mil. euro, in crestere cu 30% fata de 2006.
Gealan va investi anul viitor cinci milioane de euro in hale noi de productie si spatii pentru logistica, suma acoperita din surse proprii. "Anul acesta nu am majorat productia, pentru ca ne-am aflat intr-un proces de modernizare a productiei, in care am investit circa 2-3 milioane de euro. Anul viitor vrem sa ne dublam capacitatea de productie, in 2-3 etape, de la nivelul actual de 16.000-17.000 de tone pe an", a afirmat Vlaicu.
Potrivit reprezentantului Gealan Romania, care ocupa si functia de presedinte al Patronatului Producatorilor si Montatorilor de Geamuri, Ferestre si Fatade (PGFF), piata romaneasca a tamplariei va creste anul viitor cu 10-15%, de la aproximativ un miliard de euro in 2007, datorita cresterii pietei rezidentiale.
In prezent, circa 70-75% din totalul vanzarilor de tamplarie din Romania sunt reprezentate de piata tamplariei din PVC, diferenta fiind acoperita de cea din aluminiu - circa 20% si lemn.
Doar valoarea pietei de tamplarie din PVC - care reuneste profilele, geamul si accesoriile -, va ajunge anul viitor la circa 850 mil. euro, in crestere cu 20% fata de anul acesta, potrivit datelor Gealan. Din suma totala de 850 mil. euro, profilele din PVC vor acoperi in 2008 circa 300 de milioane de euro.
Preturile tamplariei din PVC nu vor suferi modificari semnificative anul viitor, in ciuda majorarii pretului petrolului - folosit ca materie prima -, datorita competitiei puternice de la nivel local, considera Vlaicu.
In Romania exista peste 40 de marci de profile din PVC, cu 3-6 camere (spatiile de aer realizate in interiorul unui profil, care asigura transfer termic si izolare fonica). Ponderea cea mai importanta din totalul vanzarilor este reprezentata de profilele cu trei camere datorita preturilor mai reduse, insa cererea de produse cu mai multe camere este in crestere. "Anul acesta s-a inregistrat o crestere a vanzarilor de profile cu peste trei camere, tendinta care se va mentine si in anii urmatori", spune Vlaicu.
Gealan Romania detine un centru de productie in Capitala si opereaza sapte depozite, dintre care doua la Bucuresti, restul fiind localizate la Constanta, Bacau, Cluj, Timisoara si Craiova.
Firma produce profile PVC de baza si comercializeaza profile si accesorii pentru ferestre, fiind infiintata in 1997, ca filiala a grupului german Gealan Fenster Systeme.
Printre companiile cele mai importante care activeaza pe piata romaneasca a tamplariei din PVC se numara Gealan, Rehau, Veka sau grupul Profine, distribuitorul profilelor Trocal, Kommerling si KBE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO