Companii

Gedeon Richter, 9 mil. euro intr-un centru logistic

11.07.2007, 19:15 70

Compania farmaceutica maghiara Gedeon Richter Romania, unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata farma locala, a investit 9 milioane de euro in constructia unui centru logistic in apropiere de Targu-Mures, construit pe o suprafata de 13.000 mp, din care 5.200 mp de spatii de depozitare.
"Acest nou centru, impreuna cu depozitul detinut in Bucuresti sunt axa centrala de distributie si depozitare a grupului, centrul din Corunca (n. red - in apropiere de Targu-Mures) avand si rol logistic in deservirea clientilor nostri din regiune", a declarat Erich Bogsch, directorul general al grupului maghiar.
Pe platforma din Corunca, grupul ungar a construit si o cladire de birouri, in care se gaseste departamentul de marketing al Gedeon Richter Romania, sediul firmei Gedeon Richter Farmacia, si sediul Armedica Trading, toate cele trei companii apartinand grupului Gedeon Richter.
Gedeon Richter, singura companie cu o activitate integrata din piata farmaceutica romaneasca a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 150 milioane de euro potrivit datelor preliminare neconsolidate ale companiei. Grupul cuprinde patru entitati in Romania: Gedeon Richter Romania (partea de productie), Armedica Trading (partea de dezvoltare), Gedeon Richter Farmacia (partea de retail) si segmentul de distributie adica Sibofarm Sibiu, ABC Farm, Activ Pharma, TMT si Dita Bucuresti. La randul sau Dita cuprinde Dita Import-Export, Ditafarm Impex, si Dita Sud Farm.
Achizitiile pe acest segment au inceput in 2006 cand Gedeon Richter a cumparat Sibofarm Sibiu si s-au finalizat in decembrie 2006 prin achizitia Dita. Scopul acestor deal-uri a fost realizarea unei retele de distributie cu acoperire nationala. Grupul Dita, spre exemplu, detine sapte depozite regionale si a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 50 milioane de euro. Sibofarm a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de circa 20 milioane de euro.
Din punctul de vedere al volumului, cel mai bine vandut produs al Gedeon Richter in Romania a fost aspirina tamponata. In cadrul grupului, pe plan local, lucrau la sfarsitul anului 2006 circa 1.200 de persoane dintre care 600 de angajati la nivel de productie, 400 de persoane la nivelul distribuitorului, restul fiind distribuiti in retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO