Companii

George Copos extinde hotelul Crowne Plaza cu inca 100 de camere

George Copos extinde hotelul Crowne Plaza cu inca 100 de camere

Hotelul Crowne Plaza a inregistrat anul trecut 50.000 de clienti, dintre acestia 70% fiind turisti straini

31.01.2008, 18:57 64

Hotelul Crowne Plaza din Bucuresti, controlat de omul de afaceri George Copos, va fi extins cu 100 de camere, lucrarile urmand sa inceapa anul viitor si vor fi finalizate peste cinci ani, potrivit directorului de vanzari si marketing al unitatii, Mioara Gheorghe.
Hotelul, clasificat la cinci stele, are in prezent 164 de camere. Oficialii Crowne Plaza nu au dorit sa precizeze valoarea investitiei. Pe piata de profil, costul de constructie al unei camere la un hotel de cinci stele variaza intre 140.000 de euro si 180.000 de euro.
"Noul corp al hotelului va avea 100 de camere, iar lucrarile de constructie vor incepe anul viitor si vor fi gata peste cinci ani. Din planul de investitii face parte si modernizarea dotarilor hotelului, proces care va incepe anul acesta. Tot in acest an,vor fi finalizate lucrarile de extindere a bucatariei, incepute anul trecut si al caror cost total se ridica la circa doua milioane de euro", a spus Mioara Gheorghe.
Proiectul de renovare cuprinde si extinderea spatiilor de conferinte si a holului hotelului.
Crowne Plaza estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 40 de milioane de lei (11,1 milioane euro), cu aproximativ 4% mai mult fata de nivelul din 2007. Din totalul incasarilor, aproape jumatate au provenit din inchirierea camerelor, in timp ce serviciile din restaurant si organizarea de evenimente au avut o contributie de 48%.
Potrivit Mioarei Gheorghe, tarifele de cazare vor creste in acest an direct proportional cu rata inflatiei.
"Anul acesta vom lua decizia de a afisa toate tarifele in lei, tinand cont de deprecierea monedei nationale, iar tarifele de cazare vor creste cu un procent egal cu rata inflatiei. Si in 2008 asteptam o crestere, urmand tendinta din ultimii ani, a segmentului de business si a celui de evenimente", a adaugat directorul de marketing. Anul trecut, gradul de ocupare al hotelului a fost de peste 70%, nivel asemanator cu cel din 2006.
Hotelul Crowne Plaza a inregistrat anul trecut un numar de 50.000 de clienti, dintre acestia 70% fiind turisti straini.
George Copos detine, pe langa hotelul Crowne Plaza, trei hoteluri in Poiana Brasov (Sportul, Poiana si Bradul, toate clasificate la trei stele), precum si alte doua unitati in Eforie Nord (Astoria, de trei stele, si Europa, de patru stele). De asemenea, omul de afaceri controleaza si hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti, clasificat la cinci stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO