Companii

Germanii de la Reinert vaneaza directorii producatorilor de carne

15.04.2005, 19:24 14

Reinert, locul trei din piata germana a preparatelor din carne, a lansat o puternica ofensiva de angajare pe piata romaneasca, vizand directorii principalilor jucatori din piata romaneasca a mezelurilor.

"Dupa ce au esuat in cumpararea unui jucator pe piata romaneasca spre sfarsitul anului trecut, germanii de la Reinert intentioneaza sa investeasca intr-o facilitate de productie in zona Brasov. Si-au angajat o firma de head hunting si au lansat oferte de angajare catre directorii principalilor jucatori din piata", spune Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), din care fac parte principalii jucatori din piata romaneasca a mezelurilor.

Conducerea Reinert nu a putut fi contactata pentru comentarii.

Radu Timis, presedintele si actionarul majoritar al Cris-Tim -, liderul pietei autohtone, spune ca si unii din directorii sai au fost contactati pentru a li se oferi un post in conducerea Reinert din Romania.

Reinert, alaturi de olandezii de la Zwanenberg si grecii de la Nikas, au lansat anul trecut un val de oferte de preluare in piata romaneasca a mezelurilor, insa pana acum, nici una nu s-a concretizat in vreo tranzactie.

"Cred ca investitia minima a celor de la Reinert va fi undeva in jurul sumei de 8 milioane de euro, intentionand sa intre pe piata de salamuri crud-uscate unde, in ultimii ani, au intrat marii jucatori autohtoni. Probabil ca Romania, in perspectiva aderarii la UE, va deveni un cap de pod pentru productia ce urmeaza sa fie exportata in Germania. Loc pe piata va fi intotdeauna, dar va trebui sa dispara unii jucatori care nu produc in conditii legale. Este posibil sa aiba succes in zona Brasovului si in vestul tarii pentru ca aceasta parte nu prea este acoperita de marii jucatori, iar gusturile romanilor din aceasta zona se aproprie de cele ale germanilor", afirma Minea.

Piata autohtona a preparatelor din carne are o valoare anuala de peste 300 de milioane de euro, patru din primii cinci jucatori fiind inca afaceri de familie: Cris-Tim Bucuresti, Aldis Calarasi, Angst Ro si Caroli.

Reinert are vanzari anuale de 280 de milioane de euro si detine cinci capacitati de productie doar in Germania, cu un volum anual de 70.000 de tone de carne si sunca. Romania este prima locatie din afara Germaniei unde germanii incearca sa-si construiasca o facilitate de productie. stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO