Companii

GfK: Trei din patru români se aşteaptă la creşterea preţurilor

GfK: Trei din patru români se aşteaptă la creşterea preţurilor

Foto Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

11.11.2011, 00:00 103

Peste trei sferturi dintre români estimează o creştere a preţurilor în 2012, în timp ce doar unul din zece români se aşteaptă la o evoluţie în sens invers în următoarea perioadă, potrivit Barometrului de Încredere a Consumatorului realizat de GfK.

Mai mult, 74% dintre românii chestionaţi au resimţit în ultimul an o creştere a inflaţiei pentru majoritatea produselor. Acelaşi pesimism apare şi atunci când este adusă în discuţie problema veniturilor. Mai mult de jumătate dintre români (56%) spun că reuşesc cu greu să îşi acopere cheltuielile obişnuite, în vreme ce aproape un sfert spun că sunt datori (24%). Mai mult, puţin peste 40% dintre români spun că se aşteaptă la o înrăutăţire a situaţiei lor financiare.

Totuşi, la acest capitol se remarcă o tendinţă pozitivă faţă de primele luni de toamnă ale anului trecut, când pesimismul românilor era mai accentuat, peste jumătate declarând la acel moment că văd o înăsprire a acestei situaţii în următorul an. 13% speră ca situaţia lor să se îmbunătăţească în următorul an şi aproape 40% se aşteaptă să rămână la fel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO