Companii

Global Spirits si-a schimbat toata echipa de conducere

13.05.2005, 19:53 256

Producatorul din industria bauturilor spirtoase Global Spirits, detinatorul marcilor Goldessa, Coutoure si Bartender''s, si-a schimbat integral echipa de conducere, numind in functia de director general pe Alexandru Bucoi, fostul director general al Astese Production - producatorul vinului spumant Angelli.

"Noua echipa are printre obiective relansarea companiei. Pornim o restructurare bazata pe premisele de afaceri generate de marirea accizelor din acest an si pe implementarea unei discipline financiare in industria alcoolului", spune Gheorghe Iaciu, presedintele si actionarul majoritar al Global Spirits.

Compania a raportat pentru anul trecut vanzari de 11 milioane de euro, in scadere cu 3,5 milioane de euro fata de anul anterior, pe fondul impactului negativ pe care l-a avut asupra industriei marirea accizelor de anul trecut.

Masura a fost repetata in acest an, iar unul dintre efecte va fi disparitia multor jucatori din piata.

Bucoi a fost pentru cativa ani directorul general al liderului pietei de spumante Astese Production, detinatorul marcii Angelli, pana putin dupa reluarea acesteia de catre nemtii de la Henkell& Sohnlein.

"Am dorit sa lucrez alaturi de cei din Global Spirits cunoscand istoria firmei si potentialul brandurilor. Voi continua strategia pe care s-a dezvoltat pana acum compania", spune Bucoi.

Celelalte schimbari din echipa Global Spirits au vizat postul de director national de vanzari, preluat de Romulus Tanasescu venit de la Unilever, pe cel de director de productie si achizitii, unde a venit Valentin Derban de la retailerul Billa.

Functia de director de marketing a fost preluata de Anca Neagu, venita de la operatorul de telefonie mobila Orange Romania.

Global Spirits a fost anul trecut si cel mai mare producator si comerciant de alcool in regim suspensiv catre alti producatori de bauturi spirtoase si al doilea mare producator de alcool pur dupa European Drinks, cu o cantitate de 6,9 milioane de litri.

Compania detine marcile de vodca Goldessa si Dakk, brandy-ul Couture, lichiorul Epriz, ginul Bartender''s.

stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO