Companii

Golden Tulip ataca Valea Prahovei

27.03.2006, 00:00 17

Lantul hotelier olandez Golden Tulip va ataca provincia, urmand sa-si puna numele din luna august a acestui an pe un hotel de patru stele de pe Valea Prahovei, a declarat Paul Marasoiu, reprezentant al companiei olandeze in Romania.

El spune ca unitatea va fi deschisa sub brand Golden Tulip Resort, care in acest moment nu este prezent pe piata. Lantul hotelier olandez este activ acum in Romania cu brandurile Golden Tulip si Tulip Inn. Golden Tulip este prezent pe piata Capitalei cu patru unitati, toate clasificate la patru stele.

"Vom avea in total doua hoteluri Golden Tulip pe Valea Prahovei, unul la intrare si unul la iesire din zona", a precizat Marasoiu. Anterior, oficialii afirmau ca au in vedere deschiderea unei unitati in statiunea Azuga.

"Vom intra progresiv cu sase hoteluri pana la sfarsitul anului", spune Marasoiu.

Lantul Golden Tulip este prezent in Romania numai in sistem de franciza. Reprezentantul companiei spune ca acest sistem nu este inca suficient de clar pe piata romaneasca.

"Primim cereri de participare financiara la constructie sau de a face managementul hotelului", explica Marasoiu. Industria hoteliera la nivel de patru stele s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. In contextul integrarii in Uniunea Europeana, tot mai multe companii internationale isi stabilesc subsidiare pe piata autohtona.

"Este o corelare intre furnizorii de franciza. In momentul in care intr-o localitate apare o marca, este util sa apara si celelalte. Astfel, piata va creste la fel pentru toti", a continuat acesta. Marasoiu considera ca nu se pune neaparat problema unei lupte pentru cota de piata, fiecare produs hotelier avand un target bine definit si diferit fata celelalte unitati.

Alti competitori ai Golden Tulip in Bucuresti sunt Best Western (cu hotelul Parc), Accor (cu Sofitel) sau, in viitorul apropiat, Novotel si Radisson SAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO