Companii

Golden Tulip isi pune sigla pe Victoria Tower

20.09.2004, 00:00 32

Lantul hotelier international Golden Tulip va intra pe piata romaneasca prin deschiderea, in luna decembrie, a unui hotel in centrul Bucurestiului, in baza unui contract de franciza incheiat cu un partener local, a anuntat compania, care are sediul in Olanda.
Hotelul care va prelua brandul Golden Tulip este Victoria Tower, situat pe Calea Victoriei, o investitie a unui grup de oameni de afaceri israelieni. Hotelul se afla in curs de constructie, urmand ca la finalizarea lucrarilor sa fie clasificat la patru stele.
Golden Tulip Bucharest va avea 83 de camere, dintre care doua apartamente, un restaurant, un bar, precum si patru sali de conferinte cu o capacitate de 60 de locuri.
"Suntem extrem de fericiti ca am incheiat acest acord. Golden Tulip are o istorie de 42 de ani, dar este o marca noua in Romania. Hotelul are o locatie ultra-centrala si cred ca parteneriatul cu Golden Tulip este cel mai bun punct de plecare pentru lansarea acestui hotel pe piata locala, regionala si internationala", a declarat Subchi Tanus , unul din actionarii de la Victoria Tower.
Compania olandeza este o firma privata de franciza care include circa 260 de hoteluri in 41 de tari, majoritatea unitatilor fiind situate in centre urbane din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Cele doua marci ale grupului sunt Golden Tulip, pentru unitatile de patru si cinci stele, respectiv Tulip Inn, pentru cele de trei stele.
"Procesul de extindere in Europa de Est are rezultate bune si dorim sa includem in lant noi locatii din regiune, in viitorul apropiat", a afirmat presedintele companiei,  Hans Kennedie.
Golden Tulip a incheiat o alianta cu grupul german TOP International Hotels, portofoliul comun al celor doua companii reprezentind 43.000 de camere, respectiv 390 de hoteluri. Societatea germana ofera servicii de rezervari, marketing si vanzari hotelurilor independente.
Pana acum pe piata hoteliera romaneasca au intrat lanturi precum Marriott, Hilton, Best Western, Accor, Howard Johnson.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO