Companii

Golden Tulip, o retea de 12 hoteluri pana la sfarsitul lui 2005

23.12.2004, 00:00 43

Lantul hotelier olandez Golden Tulip, care a intrat anul acesta pe piata romaneasca prin afilierea a doua hoteluri din Bucuresti, are ca obiectiv pentru anul 2005 dezvoltarea unei retele de circa 12 hoteluri, atat in capitala cat si in alte orase mari din provincie.
Golden Tulip este al patrulea lant hotelier strain care isi anunta intentia de a crea o retea la nivel national.
Printre hotelurile vizate de grup pentru 2005 se numara Sky Gate din Bucuresti si hotel Concordia din Targu Mures, potrivit lui Paul Marasoiu, presedinte al firmei de consultanta si management hotelier Peacock Hotels, care va prelua reprezentarea lantului pe piata romaneasca.
"Vom finaliza zilele acestea contractul cu Golden Tulip pentru preluarea reprezentarii lantului olandez pe piata romaneasca. Golden Tulip are ca target afilierea a 12 hoteluri pana la sfarsitul anului 2005", a spus Paul Marasoiu.
Golden Tulip a afiliat anul acesta doua hotelului din Bucuresti, sub brandul Golden Tulip (patru stele), respectiv Tulip Inn (trei stele).
Primul hotel Golden Tulip din Romania, situat pe Calea Victoriei, va fi deschis in ianuarie 2005, dupa ce contractul de franciza a fost semnat in luna septembrie. Investitia totala a fost evaluata de proprietar, un grup de investitori din Israel, la peste zece milioane de dolari.
Al doilea hotel, Tulip Inn Bucharest, situat pe Bulevardul Nerva Traian, se afla in proprietatea firmei Vis 7 Import-Export, care se afla la prima investitie in turism. Presedintele acesteia a spus ca intentioneaza sa lanseze anul viitor un al doilea proiect hotelier in Bucuresti, estimat la circa trei milioane de euro.
Compania olandeza Golden Tulip este o firma privata de franciza care include circa 260 de hoteluri in 41 de tari, majoritatea unitatilor fiind situate in centre urbane din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Cele trei marci ale grupului sunt Golden Tulip, pentru unitatile de patru si cinci stele,Tulip Inn, pentru cele de trei stel si Art'otel, pentru hotelurile personalizate.
Singurul lant hotelier strain care si-a dezvoltat o retea in afara Bucurestiului este Best Western (sapte hoteluri). Accor si Howard Johnson au anuntat anul acesta ca vor incepe sa-si dezvolte retele hoteliere de pana la 20 de hoteluri in urmatorii ani.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO