Companii

Goschy: Cumparatorii vor sa ia aproape gratis hotelurile scoase la vanzare

Goschy: Cumparatorii vor sa ia aproape gratis hotelurile scoase la vanzare

Josef Goschy, proprietarul Unita Turism: Odata si odata voi vinde o proprietate din cele scoase la vanzare anul acesta. Nu sunt dispus sa dau hotelurile la preturi mai mici decat cele la care m-am gandit.

17.11.2009, 00:00 27

Omul de afaceri timisorean Josef Goschy, unul dintre cei maimari proprietari de hoteluri din Romania, care a scos la vanzare651 de camere in hoteluri din Suceava, Cluj, Targu-Mures si de pelitoral, sustine ca a purtat discutii cu potentiali cumparatori,insa ca nu a vandut nimic pana acum din cauza faptului ca acestia"vor sa ia aproape gratuit proprietatile".

"Odata si odata voi vinde o proprietate din cele scoase lavanzare anul acesta. Nu sunt dispus sa dau hotelurile la preturimai mici decat cele la care m-am gandit. Daca as fi cumparator sieu as proceda probabil la fel ca potentialii cumparatori cu care amnegociat. Cred insa ca din primavara lucurile se vor schimba inpiata", a spus Goschy. Omul de afaceri controleaza prin intermediulcompaniei Unita Turism 3.500 de camere in 25 de unitati decazare.

Anultrecut grupul a avut afaceri de 14 milioane de euro. Goschyplanuieste sa obtina 25 de milioane de euro din vanzarea celor saseproprietati scoase la vanzare, ce cumuleaza 651 de camere, bani pecare i-ar putea folosi in modernizarea celorlalte unitati sau indezvoltarea de alte proiecte.

Profit de 2 mil. euro

Grupul Unita Turism a avut incasari de 9 milioane de euro inprimele zece luni ale anului, cu 20% mai putin decat in perioadasimilara a anului trecut.

"Aproape 2 milioane de euro reprezinta profitul incasat de lahotelurile mele. Am incercat sa reducem cheltuielile tot cu 20%,cat a fost procentul de scadere al veniturilor", a declaratproprietarul Unita Turism. Pana la sfarsitul anului, omul deafaceri asteapta o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro,estimare revizuita fata de nivelul de 12 milioane de euro declaratanterior.

In hotelurile din grupul Unita Turism lucreaza aproape 1.000 deoameni. Goschy nu a facut disponibilizari, desi afacerile sunt inscadere anul acesta.

"Nu am mai facut angajari in aceasta perioada si am incercat safac diferite rotatii. Spre exemplu, daca era nevoie de o cameristain hotel, una dintre spalatorese prelua aceasta functie. Fata deanul trecut avem cu 5% mai putini angajati din cauza ca unii aurenuntat la job, altii s-au pensionat", a precizat el.

Final de sezon pentru jumatate din camere

Aproape jumatate din cele 3.500 de camere controlate de Goschysunt camere in hotelurile de pe litoral. Prin cele trei unitati dinMamaia (Comandor, Amiral si Orfeu), trei in Olimp (Amfiteatru,Belvedere, Panoramic) si doua in Cap Aurora (Onix si Safir), Goschyeste unul dintre cei mai importanti proprietari de hoteluri de pelitoral.

Pe litoral, Goschy concureaza cu omul de afaceri Mohamad Murad,care controleaza lantul Majestic, cu unitati in Mamaia, Olimp siJupiter.

Mai multi antreprenori au scos la vanzare, din lipsa delichiditati, peste 20 de unitati hoteliere pe piata romaneasca anulacesta, cand gradele de ocupare si tarifele operate au scazut cupeste 20% fata de anul anterior, in cel mai mare declin din ultimiiani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO