Companii

Goschy, proprietarul a sapte hoteluri pe litoral: Incasarile unitatilor de la mare sunt peste cele din tara

Goschy, proprietarul a sapte hoteluri pe litoral: Incasarile unitatilor de la mare sunt peste cele din tara

Josef Goschy, proprietarul Unita Turism: Daca vindeam din activele scoase la vanzare, incepeam lucrarile de modernizari. Dar nici macar nu exista cumparatori cu care sa incep negocierile

11.08.2009, 19:32 33

Veniturile celor 25 de hoteluri detinute de Josef Goschy pe piata romaneasca se vor ridica la 12 milioane de euro anul acesta, adica la 80% din cifra de afaceri de anul trecut.

Bilantul afacerilor hoteliere din grupul Unita Turism arata o scadere cu 15-20% in primele sapte luni anul acesta fata de cifrele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Aproape jumatate din cele 3.500 de camere controlate de Goschy sunt camere in hotelurile de pe litoral, care au fost deschise la lunii iunie anul acesta si care au adus incasari de 1,6 milioane de euro pana la sfarsitul lunii iulie.

 „Hotelurile de pe litoral au inregistrat un grad mediu de ocupare de 80-85%. In timpul weekendului, in luna iulie, operau la un grad de ocupare de 100%, in timp ce in cursul saptamanii acest indicator se situa la nivelul de 70%", a precizat Goschy.

Desi preturile la cazare au fost reduse cu 15% fata de anul trecut, numarul de turisti din hotelurile omului de afaceri nu a crescut fata de anul trecut. Mai mult, incepand cu jumatatea lunii iulie si pana la sfarsitul lunii august, hotelurile Amiral, Comandor si Orfeu din Mamaia incearca sa atraga turistii oferindu-le o noapte de cazare gratuita pentru un pachet care include cel putin patru nopti de cazare. Acest gen de oferta a fost introdus pe piata hoteliera incepand cu anul acesta, atat in hotelurile de pe litoral, cat si in hotelurile din Capitala, care au incercat astfel sa creasca gradul de ocupare pe fondul problemelor cauzate de criza financiara. „Cred ca luna august va continua tot asa cum a fost luna iulie, iar pana la sfarsitul anului veniturile hotelurilor de pe litoral se vor situa la 85% din cele pe care le-am incasat anul trecut. Astept ca sezonul de vara de anul viitor sa fie unul mai bun. Cel de anul acesta a adus scaderi nu doar pentru hotelurile mele, ci pentru toate hotelurile de pe litoral si din tara. Cine spune contrariul minte", a sustinut Josef Goschy.

Nici hotelurile din alte zone ale tarii, controlate de Goschy, nu au generat venituri mai mari in primul semestru comparativ cu cele din aceeasi perioada de anul trecut. Omul de afaceri mai controleaza unitati in Cluj-Napoca, Deva, Suceava, Tulcea si alte orase. „Aceste hoteluri au adus in primele sase luni aproape 80% din veniturile pe care le-au generat in aceeasi perioada a anului trecut", a mentionat proprietarul Unita Turism.

Desi avea in plan sa modernizeze si sa reclasifice unele hoteluri, precum Panoramic din Olimp, omul de afaceri sustine ca nu are bani pentru aceste proiecte si ca se limiteaza doar la reparatii minore in hoteluri.

„Daca vindeam din activele scoase la vanzare, incepeam lucrarile de modernizari. Dar nici macar nu exista cumparatori cu care sa incep negocierile."

Goschy este unul dintre cei mai importanti proprietari de hoteluri de pe litoral prin cele trei unitati din Mamaia (Comandor, Amiral si Orfeu), trei in Olimp (Amfiteatru, Belvedere, Panoramic) si doua in Cap Aurora (Onix si Safir).

Pe litoral, Goschy concureaza cu omul de afaceri Mohamad Murad, care controleaza lantul Majestic, cu unitati in Mamaia, Olimp si Jupiter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO