Companii

Gral Medical vede rata profitului net la 20%

11.01.2010, 23:09 47

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical, detinut deRobert si Georgeta Serban, ar putea realiza in acest an o marja deprofit net de aproximativ 20%, dubla comparativ cu nivelul din2009. In ceea ce priveste cifra de afaceri, operatorul estimeaza ocrestere de 50% comparativ cu valoarea de 42,2 mil. lei (10 mil.euro) din 2009.

Gral ar continua in acest fel pe trendul inceput anul trecut,cand avansul a fost de 34%, sustinut de retail, care sa dublat fatade 2008, de corporate unde cresterea a fost de peste 80% si deproiectele noi. "Am reusit sa crestem constant pe seg mentulcorporate si retail, desi piata anunta stagnari si chiar scaderipentru anul 2009 pe fondul crizei eco nomice", a spus RobertSerban, unul dintre actionarii companiei. Majoritatea clini cilorprivate au anuntat cres teri de doua cifre ale afa cerilor in 2009,industria me dicala fiind mai putin afec tata de criza economica.Si in 2010, clinicile siau facut bu getele in crestere, lucru maiputin obisnuit zilele acestea, in conditiile in care in altedomenii firmele depun armele in fata creditorilor.

In 2009, Gral a finalizat studiul de fezabilitate pentrudeschiderea unui spital privat, iar in prezent analizeaza "oferteleunui partener international pentru finantarea proiectului". "Inparalel cu acest proiect (spitalul n.red.) am prevazut in bugetulpentru 2010 investitii de peste 3,5 mil. euro pentru deschiderea denoi centre specializate care vor asigura infrastructura", mai spuneSerban.

In ultimii doi ani, firma a investit circa 5 mil. euro. GrupulGral Medical, care cuprinde in principal Gral Medical SRL siMedical Center Gral, a avut afaceri de peste 45,2 mil. lei (11 mil.euro). Compania detine o retea de 17 centre medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO