Companii

Grapini: Industria textilă este influenţată negativ de vremea din ultimele zile

Grapini: Industria textilă este influenţată negativ de...

Autor: Liviu Iancu

28.01.2014, 13:13 75

"Condiţiile meteo nefavorabile din ultimele zile influenţează mediul de afaceri, pentru că transportul mărfurilor se face cu dificultate. Circuitul materiei prime este îngreunat, mai ales a celei care provine din import", a spus Grapini.

Ea a dat ca exemplu indistria textilă, unde peste 60-70% din materia primă folosită provine din import.

"Mai mult de 60-70% din materia primă de bază din industria textilă, vorbim despre fire, este din import. Mare parte din ea vine prin Portul Constanţa şi o altă parte ajunge prin diverse puncte de frontieră. Dacă circulaţia pe şosele se face cu greutate, industria va fi afectată", a explicat Grapini.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO