Companii

Grecii de la Global Finance au 550 mil. euro pentru proiecte imobiliare

14.11.2007, 21:18 17

Global Emerging Property Fund, divizia imobiliara a fondului de investitii grec Global Finance, va investi 200 de milioane de euro in primul proiect imobiliar de pe piata romaneasca, care va include spatii de birouri si locuinte.
Proiectul, denumit Global City, face parte dintr-un program mai amplu de investitii imobiliare in valoare de 550 de milioane de euro a grupului elen. Global Finance detine in prezent in Romania participatii la producatorul de inghetata Delta, producatorul roman de software Totalsoft, si reteaua de supermarketuri La Fourmi.
Global City va include doua cladiri de birouri, cu o suprafata inchiriabila de 44.000 de metri patrati, spatii comerciale la parter si o parcare cu 890 de locuri. Imobilele vor fi finalizate in primul trimestru al anului 2009 si vor avea o valoare cumulata de 80 de milioane de euro. In plus, investitorii vor construi in apropierea cladirilor de birouri un ansamblu de locuinte, finalizarea intregului proiect fiind prevazuta pentru sfarsitul anului 2010.
Totodata, Global Finance intentioneaza sa inceapa alte doua proiecte imobiliare in Bucuresti, un ansamblu rezidential langa scoala americana din nordul Bucurestiului si un proiect mixt, localizat in apropierea parcului Floreasca, in care vor fi construite spatii de birouri, galerii comerciale si apartamente de lux.
Global Finance este un fond de investitii independent, care administreaza o serie de fonduri de investitii private si imobiliare. Fondul are birouri in Atena, Sofia si Bucuresti si a participat la mai mult de 50 de proiecte de investitii in Europa Centrala si de Est, administrand un portofoliu de peste
850 de milioane de euro.
Compania este prezenta pe piata romaneasca prin fondurile de investitii Black Sea si Global Emerging Property Fund, anterior activand si prin intermediul unui alt fond, EuroMerchant Balkan.
In ultimii zece ani, Global Finance a achizitionat si a vandut in Romania participatii la firme precum producatorul de inghetata Delta, Chipita - croissante, Sicomed - medicamente, Neoset - mobilier, Romcolor - coloranti pentru mase plastice, Titan-Moara Loulis - panificatie, precum si la operatorul de telefonie mobila Orange si lantul de magazine Germanos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO