Companii

Grupul britanic DS Smith, acord de 208 mil. euro pentru a prelua EcoPack şi EcoPaper de la omul de afaceri Vladimir Cohn

Grupul britanic DS Smith, acord de 208 mil. euro pentru a...

Autor: Mirabela Tiron

18.10.2017, 17:00 636

Grupul britanic DS Smith, cu venituri de 4,9 mld. euro şi 27.000 de angajaţi, furnizor de ambalaje al unor giganţi precum Mondelez sau Nestle, a anunţat astăzi că a ajuns la un acord pentru a prelua companiile româneşti EcoPack şi EcoPaper, cu o valoare de piaţă (enterprise value, care include şi datoriile) de 208 milioane de euro.

EcoPack Ghimbav şi Ecopaper Zărneşti sunt controlate de omul de afaceri Vladimir Cohn.

Informaţia privind tranzacţia a fost publicată de grupul listat pe Bursa din Londra pe site-ul propriu. Capitalizarea bursieră a DS Smith este de 5 miliarde de euro.

„Businessul (cumpărat – n. red) este un grup integrat, lider pe piaţa de ambalaje şi hârtie din România, o afacere de familie. Achiziţia va contribui semnificativ la îmbunătăţirea capacităţii noastre de a răspunde nevoilor clienţilor din această regiune cu un potenţial mare de creştere, precum şi la extinderea prezenţei noastre în Europa de Est”, arată grupul într-un comunicat.

DS Smith anunţă că finanţarea tranzacţiei, care include şi refinanţarea datoriilor celor două companii româneşti, va fi asigurată din lichidităţile existente şi împrumuturi, iar un pachet de acţiuni DS Smith, în valoare de 35 mil. euro, îi va fi oferit vânzătorului.

“Continuăm dezvoltarea în Europa de Est. Această achiziţie ne va ajuta să consolidăm poziţia pe piaţă, va asigura o platformă de dezvoltare în regiune”, a spus Miles Robert, directorul executiv al grupului DS Smith.

Tranzacţia va fi finalizată după obţinerea avizului Consiliului Concurenţei din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO