Companii

Grupul Dollar Financial intră pe piaţa de amanet cu o achiziţie de câteva milioane de euro

Foto Octav Ganea

Autor: Ioan Dornescu

30.05.2013, 09:00 382

Grupul american Dollar Financial Group a preluat Express Credit Amanet, una dintre cele mai mari reţele de amanet din zona Moldovei, printr-o tranzacţie în valoare de mai multe milioane de euro.

Tranzacţia a vizat preluarea integrală a participaţiilor deţinute de proprietarii Express Credit Amanet, Bogdan şi Ioana Gheorghiu, de către o firmă controlată de grupul american de servicii financiare, cu afaceri de aproape 1,1 miliarde de dolari la nivelul anului trecut.

„Tranzacţia a fost una complexă şi a ridicat, pe parcursul derulării negocierilor, anumite probleme speciale, atât comerciale, cât şi juridice, dar care (...) au putut fi acomodate şi rezolvate“, se arată într-un comunicat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care le-a acordat vânzătorilor asistenţă juridică. Negocierile au durat aproximativ un an, potrivit casei de avocatură, care precizează că valoarea tranzacţiei se cifrează „la mai multe milioane de euro“.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO