Companii

Grupul Edy ataca piata regionala

Grupul Edy ataca piata regionala

Click pentru imaginea marita

30.08.2007, 18:10 78

Grupul hunedorean Edy, care va rula afaceri de 100 de milioane de euro in acest an din activitati de transport, distributie si logistica pentru clienti precum Coca-Cola, IKEA, Unilever, InBev sau Romstal, urmareste sa devina un jucator de talie regionala si sa intre pe noi segmente de transport. Grupul Edy a avut una dintre cele mai rapide cresteri ale cifrei de afaceri in ultimii cinci ani, ajungand de la 9 mil. euro in 2002 la 100 mil. euro in acest an.
"Cel mai nou proiect pe care il avem este sa dezvoltam afacerea la nivel regional si sa ne extindem si pe alte tipuri de transport, precum cel feroviar sau fluvial. Printre principalele directii de investitii se numara si cresterea constanta a flotei de camioane, dezvoltarea retelei de centre logistice si crearea unui hub, precum si dezvoltarea activitatilor de suport", a spus Mircea Darabant, administratorul grupului Edy.
Decizia de a deveni un jucator regional va fi insotita cel mai probabil de o achizitie, insa reprezentantii companiei nu au dat detalii in acest sens. Si Grup Feroviar Roman, un important jucator de pe piata transportului feroviar de marfa, a facut recent achizitii pe piata din Serbia, depunand o oferta si pentru transportatorul ungar MAV Cargo.
Grupul Edy a inregistrat in primele luni ale anului o cifra de afaceri de 46,5 mil. euro, estimand ca va incheia acest an cu afaceri de circa 100 de milioane de euro. Cea mai importanta companie din grup este firma de transport Alin Trans Impex, care a asigurat anul trecut circa 75% din cifra de afaceri a intregului grup.
"Cifra de afaceri inregistrata la sase luni reprezinta 80% din totalul cifrei de afaceri obtinute anul trecut. Principalele motive de crestere sunt dezvoltarea afacerilor zonale ale clientilor si faptul ca oferim o solutie completa de transport, dezvoltandu-ne si partea de logistica, si cea de distributie", spune Darabant.
Edy are 20.000 de metri patrati de centre logistice, 10.000 de metri patrati in Timisoara si inca pe atat in Deva. Totodata, compania urmareste ca pana la sfarsitul anului sa mai finalizeze inca 10.000 de metri patrati in Deva.
"Am inceput si constructia a cate 10.000 de metri patrati in alte doua orase din tara si operam activitatea si in centre inchiriate. Planul nostru este ca in doi ani sa ajungem la 200.000 de metri patrati", spune Darabant.
Grupul Edy si-a bugetat pentru anul in curs investitii de 50 mil. euro, orientate atat catre dezvoltarea de centre logistice, cat si catre marirea flotei. Edy va ajunge pana la sfarsitul anului la 1.200 de camioane, comparativ cu flota de 850 de camioane de anul trecut. Comapnia a demarat procesul de marire a flotei inca din primavara, cand a achizitionat 350 de camioane Volvo
Grupul Edy a fost infiintat in 1991 de omul de afaceri hunedorean Popa Alin Alexandru si inglobeaza acum opt companii. De curand, in structura actionariatului companiei a intrat si fondul de investitii Balkan Accesion Fund, care detine o participatie de 17,5% prin intermediul Westerham Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO