Companii

Grupul italian Nusco are doua variante pentru un teren de 7.000 mp: hotel de cinci stele sau proiect imobiliar mixt

08.12.2008, 18:16 90

Grupul Nusco, prezent in Romania cu activitati imobiliare si productie de usi si ferestre, prin firma Pinum, ar putea intra pe piata hoteliera din Capitala cu o investitie de 100 de milioane de euro, pentru constructia unui hotel de 5 stele.

Proiectul va fi dezvoltat in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti pe un teren aflat in proprietatea grupului italian, cu o suprafata de 7.000 mp, valoarea de piata a terenului ridicandu-se la 20 mil. euro, potrivit datelor furnizate de companie, ceea ce inseamna un pret de aproape 3.000 euro/mp.
"Ne gandim la constructia unui hotel, acest proiect fiind deocamdata in faza de idee, o capacitate exacta de ocupare nefiind stabilita. Destinatia terenului se poate schimba insa in functie de cerintele pietei, o alta alternativa pentru acest teren fiind construirea unui proiect mixt rezidential comercial. Daca ne hotaram sa construim hotelul, valoarea totala a investitiei se va ridica la circa 100 de milioane de euro", a declarat Michele Nusco, CEO si actionar al Nusco Grup.
Grupul mai este prezent pe piata imobiliara din Capitala cu alte trei proiecte, doua de spatii de birouri si comerciale si unul rezidential. "In momentul de fata avem in plina desfasurare proiectul Nusco Tower. In primavara vor demara lucrarile si la celelalte doua proiecte, Rezidential Luca Stroici si Nusco Building - Gara Herastrau. Valoarea totala a celor trei proiecte se ridica la 100 mil. euro", a adaugat Nusco.
Nusco Tower este cel mai avansat proiect al grupului, aflat in constructie din luna aprilie a acestui an, in prezent lucrarile de turnare a fundatiei fiind finalizate. Proiectul de spatii comerciale si birouri de clasa A este situat in zona Floreasca din Capitala. Cladirea se va desfasura pe o suprafata de 24.000 mp supraterani construiti, iar regiumul de inaltime va fi de parter plus 18 etaje. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 50 mil. euro.
In ceea ce priveste finantarea proiectelor imobiliare, directorul executiv al grupului italian a precizat ca pentru proiectul Nusco Tower si complexul rezidential sunt deja semnate contractele de finantare, in timp ce pentru proiectul Nusco Building, grupul italian se afla in faza de incheiere a negocierilor.
Termenul de finalizare al celor trei proiecte este anul 2010 - inceputul anului 2011.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO