Companii

Grupul Metro angajeaza 80 de specialisti IT

30.01.2008, 16:42 14

Grupul german Metro va angaja 80 de specialisti IT in acest an, dupa ce in 2007 compania a recrutat 100 de softisti pentru MGI Metro Group Technology Romania, subsidiara locala cu activitati de suport IT pentru companiile din grup.
"MGI Romania s-a extins incontinuu de la infiintare - in anul 2004 - si pana in prezent, iar dezvoltarea acestei companii este o consecinta a internationalizarii grupului", au declarat reprezentantii Metro.
In prezent, compania numara putin peste 200 de angajati in sediul din Pipera (Bucuresti), la conducerea operatiunilor aflandu-se Juergen Boeckholt.
Divizia de suport IT a grupului german Metro are aproximativ 1.400 de angajati in cele 31 de tari unde retailerul activeaza.
In Romania, Metro este in prezent cel mai mare jucator din comert dupa valoarea vanzarilor, iar Metro Cash & Carry se numara printre cele mai mari companii private din economie.
Potrivit estimarilor ZF pe baza rezultatelor financiare publicate pe regiuni, grupul german Metro ar putea trece pragul de vanzari de 2 miliarde de euro pe piata romaneasca la nivelul anului 2007, dupa ce a intrat cu a doua divizie, Real Hypermarket. Conform raportarilor financiare ale grupului, vanzarile in Europa de Est au crescut cu 24,4% anul trecut fata de 2006, ajungand la 15,7 miliarde de euro. In 2006, piata romaneasca a adus circa 12% din afacerile Metro Group in Europa de Est.
Piata locala a fost una dintre tintele principale pentru extinderea Real, in ultimii doi ani. Divizia Real a avut 14 deschideri in regiune in 2007, dintre care 6 au fost realizate in Romania.
Afacerile consolidate ale Metro Group in Romania au ajuns la 1,51 miliarde de euro in 2006, in crestere cu peste 20% fata de anul anterior. Dintre acestea, vanzarile in hipermarketurile Real au reprezentat aproximativ 5%, cele mai multe din aceste magazine fiind recent deschise.
Germanii de la Metro au fost cei care au deschis lista investitorilor straini in comertul cu bunuri de larg consum din Romania, aducand pe piata reteaua Metro Cash & Carry in anul 1996.
In prezent, reteaua Metro Cash & Carry Romania numara 23 de magazine, iar reprezentantii companiei au declarat ca nu sunt programate alte deschideri pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO