Grupul suedez care a preluat fosta fabrică de pâine Titan va investi 50 mil. euro în producţie

22 feb 2018 Autor: Mădălina Panaete

Lantmännen Unibake, grupul suedez care a preluat o parte dintre activele din domeniul panificaţiei de pe plan local ale austriecilor de la Goodmills, va investi în următorii cinci ani peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea fabricii aflate în localitatea Pantelimon, lângă Bucureşti, adăugând alte patru linii de producţie.

„Grupul Lantmännen vede piaţa locală ca un viitor centru regional pentru ţările din împrejurimi, ca un hub de unde să acoperim un teritoriu care are circa 150 de milioane de consumatori. Chiflele pe care le facem aici ajung chiar şi în Belgia şi de acolo în Franţa, Danemarca sau Italia“, a declarat într-un interviu acordat ZF Viorel Ognean, managerul român care conduce operaţiunile locale ale Lantmännen Unibake.

Compania are în plan să instaleze alte patru linii de producţie în unitatea de lângă Bucureşti, care se adaugă celei care realizează mai bine de 150 de milioane de chifle anual. Viorel Ognean estimează investiţia în cele patru linii noi de producţie la peste 50 de milioane de euro. Lantmännen Unibake, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa de panificaţie de la nivel european, a intrat direct pe piaţa locală în anul 2016, atunci când a cumpărat active din domeniul de panificaţie ale Goodmills România (fosta Titan SA), însă anterior fusese client al fabricii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.02.2018

 
Cuvinte cheie:
paine
, Titan
, productie
, investitii
, panificatie
, Lantmännen Unibake grup suedez
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide