Companii

GTC a platit 11 mil. euro pentru a intra intr-un proiect rezidential din Pipera

GTC a platit 11 mil. euro pentru a intra intr-un proiect rezidential din Pipera
03.07.2007, 18:41 88

GTC Romania, subsidiara locala a companiei israeliene Globe Trade Center, a achizitionat 67% dintr-un proiect rezidential, situat in zona Pipera din nordul Bucurestiului, dezvoltat de firma israeliana Gmul Investment, pentru 11,1 mil. euro, potrivit oficialilor companiei.
Practic, GTC Romania a achizitionat 66,7% din compania GML Pipera, detinuta de Gmul Investment, care va dezvolta proiectul. GTC are in curs de proiectare si dezvoltare inca patru proiecte rezidentiale Felicity Residence (nordul Capitalei), Rose Garden (Colentina), Green Dream Residence (nordul Capitalei) si Jasmine Park (nordul Capitalei).
GML Pipera detine suprafete de teren de circa 55.000 de metri patrati in Bucuresti, achizitionate cu
10 milioane de euro. Terenurile sunt amplasate in zona Pipera, in apropierea Scolii Americane, iar proiectul prevede dezvoltarea a 130.000 de metri patrati de constructii. Contactati de ZF, reprezentantii GTC nu au dorit sa ofere deocamdata mai multe detalii despre viitorul proiect.
"Deoarece proiectul este in pregatire in acest moment, nu putem mentiona cu precizie care sunt costurile totale, si nici perioada exacta in care el va fi finalizat. In urmatoarele doua luni vom definitiva proiectul si vom putea face publice detaliile proiectului", au declarat reprezentantii GTC.
In paralel, GTC Romania, care este detinuta in proportie de 94,6% de GTC Plonia, va oferi servicii de management firmei GML Pipera, in schimbul a 5% din veniturile generate de proiect.
GTC Polonia, controlata de grupul israelian Kardan, este unul dintre cei mai importanti developeri pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, cu proiecte in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si Croatia, acoperind toate segmentele importante ale pietei - cladiri de birouri, centre comerciale si locuinte.
GTC a anuntat ca va investi 450-500 mil. euro in urmatorii ani in dezvoltarea unor proiecte comerciale, rezidentiale si de birouri. Portofoliul GTC in Romania este de peste 500.000 mp, concretizati in proiecte lansate si care vor fi executate in urmatorii doi-trei ani.
GTC este cunoscut in Romania si ca dezvoltator al imobilelor de birouri Europe House si America House, ambele amplasate in Piata Victoriei.
Compania va investi circa 40 mil. euro pana la sfarsitul anului viitor in trei centre comerciale sub brandul Galleria in Buzau, Suceava si Piatra Neamt, care vor totaliza 36.000 metri patrati. Compania intentioneaza sa construiasca in urmatorii ani 80.000 de metri patrati de centre comerciale Galleria, cate 3-4 unitati pe an, in principalele orase din Romania. GTC va dezvolta un centru Galleria si in Bucuresti, proiect estimat la circa 100 mil. euro, pentru care sunt in curs de obtinere autorizatiile de constructie.
Cladirea Europe House a fost vanduta, in 2003, la un an de la finalizare, companiei austriece Europolis. Imobilul America House a fost finalizat anul trecut, iar GTC estimeaza ca va incasa anual din inchirierea spatiilor venituri nete de 6,5 milioane euro.
Gmul Investment activeaza in domeniul imobiliar, tehnologic, infrastructura, investitii financiare, operatiuni pe piata de capital. Actionarii companiei sunt doua familii israeliene, Barzalay si Yona.

Proiectele GTC
Felicity Residence - complex rezidential in nordul Bucurestiului pe soseaua Odaii, care va cuprinde 1.200 de apartamente in 45 cladiri. Valoarea investitiei - 130 mil. euro.
Rose Garden - proiect rezidential din Colentina care cuprinde 11 cladiri cu un total de 908 apartamente. Valoarea investitiei - 80 mil. euro.
City Gate - proiect de birouri clasa A in apropiere de complexul World Trade Center din Capitala. Valoarea investitiei - 56 mil. euro.
Galleria - centre comerciale care urmeaza sa fie dezvoltate in Bucuresti, Buzau, Suceava si Piatra Neamt. Valoarea investitei - 140 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO