Companii

H&M a depăşit pragul de 100 mil. euro după trei ani în România

Foto Octav Ganea

Foto Octav Ganea

Autor: Cristina Roşca

30.01.2014, 20:55 413

Gigantul suedez de modă H&M, cu afaceri de 17 mld. euro la nivel mondial, a trecut în România pragul de 100 de milioane de euro la circa trei ani de la intrarea pe piaţă. Compania a reuşit în 2013 să deschidă nouă magazine şi să îşi majoreze businessul cu peste 40% într-o perioadă în care consumul a bătut pasul pe loc.

Suedezii devin astfel primul brand de modă care atinge pragul de 100 de milioane de euro vânzări în România la o reţea de 28 de magazine. Principalul său competitor, Zara - parte a grupului spaniol Inidtex, liderul pieţei locale - nu şi-a publicat încă oficial datele financiare aferente anului 2013.

Într-o perioadă în care brandurile internaţionale în frunte cu H&M se extind agresiv, multe branduri locale, sufocate, trag obloanele sau intră în insolvenţă, un exemplu în acest caz fiind House of Art, brand intrat în insolvenţă din 2012, la propria cerere.

România este una dintre cele mai bune pieţe din regiune pentru H&M, la circa trei ani de la intrare vânzările per magazin sunt de 3,6 mil. euro, cu până la 44% mai mari decât cele ale altor state din regiune, precum Ungaria, Bulgaria, Polonia sau Cehia.

Suedezii produc o parte din hainele lor în România, lucrând cu 20 de fabrici locale care au peste 7.000 de angajaţi şi afaceri de aproape jumătate de miliard de lei. Angajaţii acestor fabrici au salarii de circa 200 de euro pe lună, printre cele mai mici din economie, şi nu se numără printre clienţii ţintă ai H&M.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO