Companii

Hachette isi dubleaza reteaua de distributie de presa

28.02.2006, 19:54 96

Hachette Distribution Services, unul din cei mai mari operatori internationali de magazine de difuzare a presei si produselor media, intentioneaza sa deschida 25 de noi locatii in Romania, pana la sfarsitul acestui an, urmand sa ajunga la o retea de peste 50 unitati.

Magazinele vor fi situate, ca si cele deja existente in centre comerciale precum Ferria si Euromall, dar si in cadrul galeriilor comerciale ale noilor magazine Carrefour, Cora, Real si Kaufland ce urmeaza a fi deschise.

"In acest fel dorim sa ne consolidam pozitia din Romania. Investitiile pe care Hachett Distribution Services le deruleaza au ca scop crearea unei retele de 100 de magazine pana in 2008, sub cele doua branduri ale grupului: Inmedio, pentru galerii si centre comerciale, si Relay, pentru zonele de tranzit ale calatorilor, cum sunt aeroporturile din Bucuresti si Timisoara, Gara de Nord sau cea din Focsani", au declarat reprezentantii companiei. Compania a deschis la sfarsitul lunii trecute al 30-lea magazin din Romania sub brandul Inmedio. Magazinul este localizat in cadrul galeriilor comerciale din cadrul centrului comercial care include hypermarketul Kaufland din Timisoara si este a cincea unitatea deschisa in urma parteneriatului dintre Kaufland si Hachette Distribution Services, parteneriat care prevede deschiderea unei magazin in fiecare dintre noile locatii Kaufland.

Hachette Distribution Services Inmedio Srl a realizat in anul 2004, potriivt datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante, o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro.

Hachette Distribution Services (HDS) este prezenta in 20 de tari si face parte din grupul francez Lagardere. HDS opereaza cea mai mare retea internationala de magazine de media si divertisment, iar in 2004 a realizat o cifra de afaceri de 4,8 miliarde de euro in Europa, America de Nord, Rusia, China si Australia. In prezent grupul detine aproximativ 12.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO