Companii

Heineken pariaza pe Amstel

02.03.2001, 00:00 13



Cea mai mare companie producatoare de bere din Europa, Heineken, a anuntat ca va realiza un profit in crestere pentru anul 2001, pe baza puterii comerciale a celei mai importante dintre marcile produse, Amstel.

Compania olandeza a facut aceste precizari cu ocazia raportarii profitului net pentru anul 2000, care s-a ridicat la 621 milioane euro (573 milioane dolari), sau 1,98 euro pe actiune, comparativ cu 516 miliioane euro, sau 1,65 euro pe actiune, cat a fost in urma cu un an.

Grupul Heineken, cu sediul in Amsterdam, care detine marcile Amstel si Murphy's Irish Stout, a realizat o crestere a profitului pe baza dezvoltarii vanzarilor, noilor achizitii si a cursului avantajos de schimb al monedei unice europene.

In anul 2000, piata mondiala a berii a inregistrat o crestere de 2,5%, in timp ce vanzarile marcilor Heineken au cescut cu 5,9%.

"Heineken se asteapta la o crestere si mai puternica in ceea ce priveste profitul net pentru anul 2001, iar perspectivele in privinta profitului pe termen lung raman optimiste", au precizat oficiali ai companiei.

Compania producatoare de bere are in vedere splitarea actiunilor, patru actiuni din prezent urmand a fi schimbate pentru cinci actiuni noi.

Actiunile Heineken s-au tranzactionat la bursa din Amsterdam la 60 de euro, in crestere fata de nivelul de 46 de euro de anul trecut, in conditiile in care maximul inregistrat pana in prezent a fost de 69,8 euro in luna noiembrie a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO