Companii

Held Fashion produce mai mult pe baza cererii externe

09.02.2007, 19:17 26

Compania Held Fashion din Cluj-Napoca, producator de confectii in sistem lohn, intentioneaza sa-si majoreze capacitatea de productie pentru articolele Frank Walder (singurul brand produs de companie in sistem lohn) in urma cererii tot mai mari venite din partea firmelor est-europene.
Compania estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de peste 3,4 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 5% fata de 2006.
"Estimam o usoara crestere a indicatorilor financiari in 2007 pe fondul schimbarii marcii sub care producem si a cresterii complexitatii produselor realizate. Frank Walder, noua marca lansata de noi pe piata anul trecut, a fost foarte bine primita, motiv pentru care beneficiarul extern intentioneaza sa creasca capacitatea de productie realizata de noi pentru clientii din Europa de Est", a declarat pentru ZF Transilvania directorul administrativ al companiei, Honoria Chis. Ponderea exportului reprezinta aproximativ 99% din totalul cifrei de afaceri a societatii.
Investitiile companiei in 2006 au fost orientate spre amenajarea spatiului destinat magazinului propriu de prezentare, Factory Store, si dotarii suplimentare a departamentului de CAD (gradare si incadrare de tipare). Pentru 2007, potrivit conducerii Held Fashion, planurile de investitii si dezvoltare a societatii vor viza marirea suprafetelor construite in vederea cresterii capacitatii de productie si a locurilor de munca.
"Aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana prezinta pe langa o serie de oportunitati si o crestere a competitiei, domeniul confectilor fiind unul deosebit de flexibil, necesitand o permanenta adaptare a modificarilor survenite pe piata", este de parere Honoria Chis.
Compania este specializata in confectionarea de jachete, bluze, fuste si tricouri destinate in special doamnelor cu varste de peste 50 de ani, dar realizeaza confectii si pentru alti producatori (pantaloni, veste, articole tricotate), o parte din comenzile primite din exterior fiind livrate catre diverse firme de profil din Cluj-Napoca.
Piata de desfacere a serviciilor oferite de firma clujeana este reprezentata de Uniunea Europeana, principalele tari fiind Germania, Franta, Olanda, Austria si mai recent Rusia si SUA.
Held Fashion s-a constituit in 1999, avand capital integral olandez, iar fabrica a fost construita in mod special pentru a produce exclusiv confectii marca frankenw?lder (devenita Frank Walder), unicul actionar fiind Held Fashion BV. Numarul de angajati ajunge in prezent la 320 de persoane. Frank Walder are vanzari la nivel international de 100 mil. euro, cu 2,75 mil. piese produse anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO