Companii

Holcim a investit 6 mil. euro pentru extinderea capacităţii de coprocesare a deşeurilor la Câmpulung

Holcim a investit 6 mil. euro pentru extinderea...

Autor: Andreea Neferu

11.09.2014, 00:00 418

Producătorul de materiale de construcţii Holcim România, controlat de grupul elveţian Holcim, a finalizat extinderea platformei de coprocesare a deşeurilor de la Câmpulung, (judeţul Argeş), în urma unei investiţii de 6 milioane euro, cofinanţată cu fonduri europene. Holcim deţine la Câmpulung o fabrică de ciment. Proiectul a fost derulat prin Ecovalor, companie a Holcim specializată în managementul deşeurilor, şi a presupus achiziţia a 10 echipamente necesare desfăşurării procesului tehnologic de co-procesare, precum şi construirea unei hale de tocare-preomogenizare.

WikiZF: Profilul companiei Holcim

Din valoarea totală a investiţiei, suma de 1,6 milioane de euro a provenit din fonduri europene. Holcim România, cu afaceri de 202 milioane de euro anul trecut, este producător de ciment, betoane şi agregate, având un număr de aproximativ 800 de angajaţi. Grupul elveţian Holcim, care mai are în România încă o fabrică de ciment la Aleşd, se pregăteşte de o fuziune la nivel internaţional cu competitorul său Lafarge din Franţa, fabricile din România ale francezilor urmând să fie vândute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO