Companii

Honeywell are în plan „sute de angajări“ anul viitor în Bucureşti

Honeywell are în plan „sute de angajări“ anul...

Grupul industrial american Honeywell are în plan să angajeze anul viitor „câteva sute“ de oameni la centrul său internaţional de servicii din Bucureşti, care are deja aproximativ 1.300 de persoane, dintre care peste 300 au fost recrutate în 2015.

„Suntem într-o perioadă în care construim bugetul pe anul viitor. Suntem foarte încrezători că vom menţine ritmul de creştere, că vom angaja câteva sute de persoane. România joacă un rol cheie în strategia Honeywell“, a declarat pentru ZF Constanţa Nazarcu, General Manager al Honeywell International Services România.

Centrul companiei americane, situat în zona Pipera din Bucureşti, furnizează servicii pentru întreg grupul. „Avem centre de excelenţă în inginerie, IT, financiar. Eu conduc un centru regional financiar prin care oferim servicii pentru toate diviziile grupului, vorbim de contabilitate, raportare financiară etc.“, a explicat managerul Honeywell. În Bucureşti funcţionează şi un centru de cercetare-dezvoltare a cărui activitate este concentrată pe senzori şi tehnologii wireless.

Grupul Honeywell are şi două fabrici în România - în Bucureşti (turbosuflante) şi în Lugoj (sisteme şi senzori pentru detectarea fumului şi focului), numărul total de angajaţi fiind de aproximativ 2.600 de persoane.

Conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, în anul 2014 Honeywell a fost al patrulea mare exportator din România, după Dacia, Rompetrol şi Ford.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO