Companii

Horia Manda, Axxess Capital: 2015 ar putea fi un an al unor exituri, dar intenţionăm să facem şi alte două sau trei tranzacţii care cumulat pot ajunge la 20-30 mil. euro

Horia Manda, managing director al Axxess Capi­tal

Horia Manda, managing director al Axxess Capi­tal

Autor: Ioana David

06.11.2014, 00:08 915

Horia Manda, managing director al Axxess Capi­tal, companie ce admi­nis­trează fondurile Ro­ma­nian-American Invest­ment Foundation (ante­rior denumit Ro­ma­nian American Enter­prise Fund (RAEF)), Balkan Accession Fund (BAF) şi Emer­ging Europe Accession Fund (EEAF), spune că anul acesta a sperat să semneze mai mult de două tranzacţii pe lângă preluarea băncii Nextebank şi a furnizorului de soluţii IT Star Storage. Ambele afaceri au fost semnate la începutul anului.

„Ne-am fi dorit şi am sperat să concluzio­năm mai multe tran­zacţii anul acesta pen­tru EEAF, în afară de cele două tran­zac­ţii vizând achiziţia Star Storage şi Nexte­bank. În pri­ma parte din 2014 am fost mai optimişti atât în legătură cu posibilitatea realizării mai multor tranzacţii, dar şi în raport cu perfor­manţa macroeconomică, cu îm­bu­nă­tăţirea mai concludentă a cli­ma­tului economic. Din păcate în partea a doua a anului aceste speranţe nu s-au confirmat“, a precizat Manda într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Cu toate acestea, Axxess Capital a fost cea mai activă companie de inves­ti­ţii anul acesta, după ce a reintrat la achi­ziţii în 2013 odată cu preluarea Deutek, din domeniul vopselelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24