Companii

Hoţii de fier atentează la stâlpii Transelectrica şi pun în pericol siguranţa sistemului energetic

Hoţii de fier atentează la stâlpii Transelectrica şi pun în pericol siguranţa sistemului energetic

Autor: Roxana Petrescu

30.08.2011, 12:49 940

Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, spune că pentru a doua oară în acest an se confruntă cu incidente prin care anumite echipamente de fier care susţin stâlpii de înaltă tensiune au fost furate, stâlpii respectivi fiind în pericol de prăbuşire ceea ce atentează la siguranţa sistemului energetic naţional.

Primul incident a avut loc pe data de 13 aprilie iar al doilea a avut loc pe data de 28 august.

"Constatăm că fenomenul sustragerii elementelor componente ale liniilor de transport al energiei electrice se repetă, deşi prin Codul Penal furtul de componente din reţeua electrică se pedepseşte cu închisoarea de la 4 la 18 ani", spune Horia Hăhăianu, director general al Transelectrica.

Ultimul incident a avut loc pe linia de transport a energiei Bucureşti Sud - Gura Ialomiţei care este linia care face legătura cu centrala nucleară de la Cernavodă. Hoţii au furat două ancore şi tiranţii corespunzători (armăturile de fixare a ancorei care susţine un stâlp de înaltă tensiune) de la 5 stâlpi pe de linia Bucureşti Sud - Gura Ialomiţei.

"Ca urmare stâlpii sunt înclinaţi atât în lungul liniei cât şi perpendicular pe aceasta existând un pericol de prăbuşire", mai spun reprezentanţii Transelectrica.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO