Companii

iBanFirst: Conflictul din Ucraina reduce apetitul pentru risc al companiilor implicate în comerţul internaţional: serviciile de risk management au crescut cu 300% în ultima lună

iBanFirst: Conflictul din Ucraina reduce apetitul pentru...

Autor: Roxana Rosu

23.03.2022, 15:32 95

Conflictul din Ucraina influenţează modul în care companiile din România, în special cele care fac comerţ internaţional, îşi derulează operaţiunile în această perioadă, numărul firmelor care au apelat la servicii de risk management find în creştere, spun reprezentanţii iBanFirst.

Astfel, de la începutul conflictului, biroul din România al iBanFirst, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plată (PSP) din Europa, a înregistrat o creştere de 300% a serviciilor de risk management furnizate clienţilor, ceea ce a condus la o creştere de 250% a volumului total de tranzacţii raportat la ultimul trimestru al anului 2021.

La aceasta se adaugă o creştere a numărului de IMM-uri care şi-au făcut cont pe platformă, 40 de companii noi, aproape dublu faţă de media dintr-o lună obişnuită.

„În faţa noului val de volatilitate a monedelor şi mărfurilor apărut pe fondul situaţiei din Ucraina, reacţia companiilor de a-şi proteja economiile şi investiţiile este una firească. În astfel de momente de instabilitate, fintech-urile îşi demonstrează competenţele ca parteneri de afaceri, datorită transparenţei, rapidităţii şi eficienţei dovedite în furnizarea serviciilor financiare. Unul dintre obiectivele noastre în următoarea perioadă este să ne sprijinim clienţii să îşi gestioneze riscurile valutare, prin instrumentele financiare adaptate modelelor de afaceri individuale. În plus, pe lângă partea de business, ne-am implicat în relocarea partenerilor de business din Ucraina împreună cu familiile acestora şi vom continua să oferim ajutor celor care au nevoie de susţinere”, a declarat Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO