Companii

Imbunatatirea pachetelor salariale s-a vazut in conturile Medicover

25.02.2005, 00:00 33

Compania de servicii medicale Medicover Romania a consemnat, anul trecut, o crestere a veniturilor cu 21%, pana la 4,2 milioane euro comparativ cu 2003, in ultimul trimestru fiind inregistrate vanzari de 1,2 milioane euro, in crestere cu 43%, se arata in raportul preliminar al grupului.
Totodata, numarul de clienti ai Medicover Romania a crescut anul trecut cu 61%, la peste 24.000.
"Cresterea inregistrata de Medicover in Romania este rezultatul combinarii mai multor factori. In primul rand, imbunatatirea climatului economic duce la cresterea cererii de pachete salariale imbunatatite pentru mentinerea personalului, iar o asigurare medicala de calitate devine tot mai importanta", afirma compania.
In plus, popularitatea serviciilor de sanatate asigurate de angajator si beneficiile oferite este in crestere.
O alta cauza a rezultatelor pozitive a fost cresterea cu 9,2% a consumului de servicii medicale private, pentru acest an fiind preconizata o usoara scadere.
Anul trecut, Medicover Romania si-a extins reteaua de clinici, in prezent compania operand sase centre medicale, din care trei in Bucuresti si cate unul in Focsani, Cluj si Constanta.
Recent, Medicover a lansat impreuna cu Aviva Asigurari de Viata, asigurarea de sanatate Vero destinata atat persoanelor fizice, dar si celor juridice, pentru accesul la servicii medicale si de spitalizare.
Medicover se asteapta ca efectele intrarii pe piata asigurarilor private de sanatate sa fie vizibile in 2006 si 2007. Pentru acest an, Medicover preconizeaza o crestere semnificativa a veniturilor, de circa 50%.
Prin intermediul politei, pacientii vor beneficia de stabilirea diagnosticului in ambulator, ingrijire medicala speciala in spitale si refacere dupa spitalizare.
In prezent, Medicover are incheiate contracte cu sapte spitale din Bucuresti, purtand discutii cu alte cinci. Totodata, compania subcontracteaza servicii medicale catre alte 42 de clinici partenere din 37 orase.
Potrivit directorului general al Medicover Romania, Gabriel Ionescu, compania are in vedere construirea unui spital privat, imediat ce va gasi teren pentru amplasarea unitatii.
In toamna anului 2003 compania si-a separat activitatea in doua divizii, din care una furnizeaza servicii medicale, iar cealalta, denumita Synevo, este specializata in servicii de laborator.
Grupul Medicover a inregistrat anul trecut venituri de 42,9 milioane euro, cu 17% mai mult comparativ cu 2003.
Divizia de laboratoare a companiei a continuat trendul ascendent, raportand un avans de 19,7% fata de anul trecut, pana la 8,5 milioane de euro. Cresterea a fost determinata in primul rand de achizitiile din Polonia si de majorarea cu 37% a vanzarilor din Romania.
Brand-ul Synevo va fi lansat in prima jumatate a acestui an si in Polonia.
In perioada urmatoare, grupul se asteapta la mentinerea tendintei de crestere a veniturilor si a bazei de clienti, in special in urma evolutiei din Romania si Polonia.
La finele anului trecut, Medicover avea un portofoliu de circa 140.000 clienti.
Compania cu capital suedez, listata la Bursa din Stockholm, este cea mai mare companie de servicii medicale din Europa Centrala si de Est. Reteaua Medicover include Polonia, Ungaria, Romania, Estonia si Republica Ceha.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO