Companii

Imobiliarele ii aduc lui Vuza venituri de 100 mil. euro

Imobiliarele ii aduc lui Vuza venituri de 100 mil. euro

Stefan Vuza spune ca valoarea activelor grupului pe care il detine a ajuns anul trecut la peste un miliard de dolari

15.02.2008, 21:19 48

"SCR detine aproximativ 520 de hectare de teren in jurul fabricilor, 70% din acesta avand valoare industriala, intrucat se afla pe platforma industriala", a declarat Stefan Vuza.
Omul de afaceri spune ca are in plan constructia mai multor proiecte imobiliare pe terenurile detinute de Serviciile Comerciale Romane, respectiv construirea a patru hoteluri pe care le va afilia unei retele internationale si a unui cartier rezidential cu blocuri de lux.
Astfel, din cele 12 hectare ale fabricii Iasitex din Iasi au fost vandute 4 hectare pentru dezvoltarea unui centru comercial de tip mall, in jurul caruia omul de afaceri intentioneaza sa dezvolte un cartier cu blocuri de lux, o investitie de aproximativ 7,2 mil. euro. "In jurul mall-ului va fi construit un cartier rezidential, cu apartamente de lux ce vor avea minim 200 de metri patrati", a explicat Vuza.
In zona fabricii Contactoare Buzau, din divizia de constructii masini si aparataje, care detine aproximativ 3,7 hectare de teren, se va construi fie un mall in parteneriat cu un dezvoltator roman, o investitie care se ridica la aproximativ 3 milioane de euro, fie se va negocia cu un fond de investitii care va prelua terenul. Cele patru hoteluri pe care intentioneaza sa le dezvolte vor fi amplasate pe terenul fabricilor Uzuc Ploiesti (3 hectare), Nova Textile Bumbac Pitesti, Caromet Caransebes (22 de hectare) si Sinterom Cluj-Napoca (7 hectare). "Vom dezvolta un hotel special pentru o zona de tranzit, o investitie care s-ar putea ridica la 3 mil. euro", a spus el. Printre alti oameni de afaceri care deruleaza activitati in sectorul hotelier se numara si Ilie Carabulea, proprietarul companiei de transport rutier de calatori Atlassib, care detine hotelul Ramada din Sibiu.
In sectorul hotelier au mai investit si Emil Morariu si Virgil Mailat, doi dintre actionarii producatorului Bere Mures, care au achizitionat la sfarsitul lui 2005 hotelul Germisara din Geoagiu-Bai, judetul Hunedoara. De asemenea, fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii grupului din industria alimentara European Food & Drinks, detin un numar semnificativ de unitati hoteliere in Capitala si pe litoral.
Si omul de afaceri Adrian Porumboiu, proprietarul grupului Rahova Agro Pan, detine un hotel in Vaslui.
Potrivit lui Vuza, valoarea activelor din portofoliul grupului SCR s-a ridicat anul trecut la peste un miliard de dolari (674 mil euro), urmand ca in acest an sa ajunga la 1,75 mld. $ (1,18 mld. euro).
Grupul Serviciile Comerciale Romane a derulat anul trecut afaceri de 511 milioane de dolari (345 mil. euro), in crestere cu aproximativ 33% fata de anul precedent, avand o rata a profitului de 11%, adica de 56 mil. dolari (38 mil. euro) pe ansamblul grupului. "Cifra de afaceri va depasi 700 mil. dolari anul acesta datorita investitiilor pe care intentionam sa le facem in dezvoltarea afacerii", a sustinut Vuza.
SCR este structurat in sase divizii, respectiv divizia chimica(Chimcomplex SA), divizia de celuloza si hartie (Somes Dej), divizia textila (Iasitex si Nova Textile Bumbac), constructii de masini si aparataj (Contactoare si Sinterom), utilaje speciale (Uzuc Ploiesti, Caromet Caransebes) si cea mai recenta divizie, cea de aviatie militara INAV, achizitionat anul trecut).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO