Companii

Impact a rambursat mai putin decat a imprumutat

03.03.2005, 00:00 19

Compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti a rambursat ieri obligatiunile emise cu doi ani in urma, platind, in lei, investitorilor o suma cu aproximativ 6 miliarde de lei (160.000 de euro) mai mica decat cea pe care o imprumutase. Obligatiunile erau indexate la evolutia cursului leu-dolar, iar din momentul cand Impact s-a imprumutat de pe piata de capital leul a castigat aproape 12% fata de dolar. In urma cu un an cursul leu-dolar era de aproximativ 32.600 de lei, in timp ce in prezent un dolar este cotat pe piata valutara sub 28.000 de lei.


"Am platit investitorilor suma de aproximativ 43 miliarde de lei, echivalentul a 1,5 milioane de dolari reprezentand principalul emisiunii de obligatiuni din 2003," spune Carmen Sandulescu, directorul economic al companiei. Suma pe care compania a primit-o de la investitori cu doi ani in urma a fost de 48,9 miliarde de lei.


Obligatiunile au avut o dobanda indexata la rata dobanzii la dolar de pe piata de la Londra, la care s-au adaugat patru puncte procentuale. Pentru primul cupon, compania a platit o dobanda de 5,4%. Scopul emisiunii a fost finantarea partiala proiectelor de dezvoltare imobiliara ale companiei la Constanta.


Compania a emis la inceputul acestei luni o alta emisiune de obligatiuni indexate la cursul leu-euro, valoarea emisiunii fiind de 8,3 milioane de euro. Compania a vandut obligatiunile prin metoda plasamentului privat, intreaga emisiune fiind cumparata de filiala din Londra a bancii olandeze ING. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO