Companii

Impetum Investments, divizie a Impetum Group, şi fondul de investiţii Agista au intrat în acţionariatul Bittnet Group şi deţin împreună 30% din grupul de companii de IT

Impetum Investments, divizie a Impetum Group, şi fondul...

Autor: Roxana Rosu

20.04.2023, 12:19 912

Impetum Investments, divizie a Impetum Group, şi fondul de investiţii în curs de autorizare Agista au intrat în acţionariatul Bittnet Group, grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a BVB, în urma finalizării unei majorări de capital de 32 milioane lei.

„După înregistrarea la Depozitarul Central, cei doi acţionari vor deveni cei mai mari acţionari ai Bittnet Group, apropiindu-se împreună de pragul de 30%. Acest moment marchează un nou prag de maturitate în viaţă noastră iar aportul acestora se va simţi şi la nivel de guvernanţă. Această ocazie aduce şi o schimbare în priorităţile noastre şi anume o atenţie sporită pentru creşterea profitabilităţii. Ambiţia noastră comună este să transformăm Bittnet Group într-un campion regional, începând cu 2024, cu precădere în zona CEE. ” a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Prin această operaţiune, Bittnet Group face trecerea de la un acţionariat pur de retail către unul mai instituţional, prin cei doi investitori ancoră.

„Suntem un partener onest, transparent radical şi implicat, care înţelege şi valoarea intrinsecă a acestei companii, dar şi lucrurile care pot fi îmbunătăţite. Vom acţiona ca investitor ”punte” între structura de retail cu care a pornit la drum compania şi investitorii instituţionali spre care ne îndreptăm, atunci când compania va fi suficient de mare şi profitabilă pentru a intra pe ”radarele” lor. Suntem mai mult decât orice investitor individual de până acum şi probabil mai puţin decât orice investitor instituţional pe care îl ţintim pentru următorii 3-5 ani sau, cu alte cuvinte, credem că suntem exact ceea ce are nevoie compania acum, în această tranziţie, în drumul ei spre relevanţă.” a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

 Nicolae Kovacs, CEO Agista, este de părere că Bittnet Group poate ajunge la vânzări totale de peste 1 miliard lei în următorii 3 ani, prin creştere organică, generată de produsele companiilor din grup, şi din tranzacţii M&A.

Strategia grupului de IT prevede atingerea unei cifre de afaceri de a 500 milioane lei până la finalul lui 2024, urmată de schimbarea focusului către profitabilitate. Profitabilitatea devine însă o prioritate pentru Bittnet Group încă din acest an, fapt ce se regăseşte în bugetul supus votului acţionarilor în 27 aprilie.

„M&A-urile, urmate de implementarea sinergiilor în grup au potenţialul să genereze o creştere exponenţială. Rolul nostru ca investitor ancoră este să ajutăm la accelerarea ritmulului de creştere a companiei, prin acces la resurse financiare şi implicare strategică activă, a mai spus Nicolae Kovacs.  

La rândul lui, Cristian Logofătu, fondator Bittnet Group, a anunţat că pe parcursul anului compania va derula multiple oferte publice de obligaţiuni, astfel încât mai mulţi investitori să aibă acces la aceste instrumente ale pieţei de capital care produc randament fix imediat

” Suntem încrezători în succesul acestor instrumente având în vedere că Bittnet Group are un cashflow operaţional pozitiv în toţi anii de activitate şi un activ net contabil de aproape 100 milioane lei”, a declarat Cristian Logofătu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO