Companii

Importatorul DAF are un plus 30% in trimestrul I

25.05.2010, 23:10 29

Importatorul si distribuitorul camioanelor DAF in Romania, EVWHolding din Cluj, a incheiat primul trimestru cu afaceri de 12 mil.euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anuluitrecut.

Compania clujeana a vandut in perioada ianuarie-martie 80 decamioane DAF, comparativ cu 32 de camioane livrate in perioadasimilara din anul trecut. EVW Holding si-a bugetat pentru acest ano cifra de afaceri de 60 mil. euro, in crestere cu circa 15% fatade anul 2009. "Vanzarile de anvelope, piese de schimb pentrucamioane si serviciile after sales pentru toata gama de camioane aucontribuit substantial la evolutia pozitiva a cifrei de afaceri dinprimul trimestru al anului", a declarat Timotei Giurgi, directorgeneral al EVW Holding.

Anul trecut compania a livrat in total 373 de unitati DAF, fatade 1.300 de camioane comercializate in 2008, cei mai importanticompetitori ai EVW Holding fiind Mercedes-Benz si Volvo. "Inconditiile in care piata interna de camioane a scazut cu peste 80%fata de anul 2008, masurile de optimizare a costurilor,parteneriatele cu clientii, extinderea pe noi piete au influentatde asemenea vanzarile inregistrate de la inceputul anului si panain prezent", mai spune Giurgi.

EVW Holding este detinuta de doi antreprenori locali, Ioan Chitacu o participatie de 33% din actiuni si Mircea Dorel Muresan cu 17%din titluri, si de grupul olandez E VAN WIJK, cu 50% dinactiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO