Companii

Importatorul DAF s-a extins in Republica Moldova

16.07.2007, 15:25 45

EVW Holding, importatorul si distribuitorul camioanelor DAF in Romania, estimeaza cresterea volumului de vanzari, pentru anul in curs, la 1.500 de unitati, cu 35% mai mult fata de nivelul de 1.101 unitati inregistrat in cursul anului trecut. La inceputul anului compania a anuntat ca targeteaza o cifra de afaceri de 130 de milioane de euro.
"Avand in vedere ca pentru primele sase luni ale anului am depasit cifra de 700 de unitati livrate, estimam ca pana la sfarsitul anului sa atingem 1.500 de unitati targetate", a declarat Razvan Bogdan, manager de marketing al EVW Holding.
In totalul vanzarilor cea mai importanta pondere o ocupa comenzile venite din partea clientilor din domeniul constructiilor care s-au indreptat catre camioanele de tonaj mare pe diferite configuratii de axe si carosari, in functie de aplicatia in domeniile respective. Referitor la clienti de flote, reprezentantii EVW Holding au mentionat ca in acest an cea mai importanta achizitie a fost realizata de Petrom, pentru care au fost livrate 44 de unitati noi. Din totalul vanzarilor doar un procent de 3% reprezinta vanzarile pentru camioanele second-hand.
Din punctul de vedere al planurilor de extindere, EVW a anuntat deschiderea de noi puncte de lucru, primul find cel infiintat in Republica Moldova alaturi de un partener local.
"Am infiintat in tara vecina compania ISC EVW Camioane pentru a avea o reprezentare locala. Urmatorul pas, aflat in stadiu de proiect destul de avansat, este deschiderea unui nou dealer DAF/ EVW Holding in Brasov", a declarat Bogdan.
Reteaua teritoriala a companiei este formata din punctele de lucru din Cluj-Napoca, Bucuresti, Arad, Bacau si Suceava, unde activeaza un dealer independent.
In ceea ce priveste perspectivele de dezvoltare a pietei camioanelor de mare tonaj, peste 18 tone, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor companiei, EVW estimeaza ca la nivel national se poate atinge in 2007 un nivel mai mare de 9.000 de unitati.
"Avand in vedere ca pana la nivelul lunii mai a fost inregistrat conform APIA un volum de 3.250 unitati livrate, cu o medie de crestere de aproximativ 900 unitati pe luna, atingerea unui volum de peste 9.000 unitati nu mai pare un obiectiv de neatins", a declarat Bogdan.
Potrivit propriilor estimari, EVW detine prin vanzarile DAF o cota de piata de 14% in segmentul de peste 7,5 tone si de 17% pe segmentul de peste 18 tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO