Companii

Importatorul de băuturi alcoolice PP Distributors are un nou manager general

Importatorul de băuturi alcoolice PP Distributors are un nou manager general

Foto PPD România

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.10.2012, 00:02 683

Compania importatoare de băuturi alcoolice PP Distributors (PPD) l-a numit pe Nikos Xystouris în poziţia de manager general al filialei din România.

El îl înlocuieşte pe Nearchos Papacharalampous care a activat în cadrul PPD timp de cinci ani. Potrivit datelor furnizate de companie, fostul manager general se va întoarce în Cipru, unde va ocupa o funcţie la nivelul grupului.

Nikos Xystouris a ocupat anterior funcţia de manager operaţional în cadrul aceleiaşi companii, fiind implicat direct în conducerea companiei alături de Papacharalampous. Xystouris a absolvit cursurile în cadrul universităţii britanice Lancaster Management School şi înainte de a intra în industria băuturilor alcoolice a activat în domeniul bancar şi cel al telefoniei mobile.

Recent, compania a intrat pe piaţa de vodcă premium accesibilă, lansând produsul Tazovsky Vodka. PPD are în portofoliu branduri ca J&B, Johnnie Walker (whisky), Smirnoff (vodcă), Baileys, Sheridan's (lichior).

PPD a avut anul trecut o cifră de afaceri de 116 mil. lei (27 mil. euro) şi un profit de 9 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Papacharalampous spunea acum câteva luni că se aşteaptă ca anul acesta afacerile companiei să stagneze. Acţionarul unic al PPD este compania Photos Photiases Distributors din Cipru, conform datelor de pe site-ul Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO