Companii

Importatorul Fiat ridica targetul de vanzari

Importatorul Fiat ridica targetul de vanzari
23.10.2006, 17:54 17

AutoItalia, importatorul pe piata locala al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si SsangYong, estimeaza pentru acest an vanzari totale de 9.500 de unitati, in crestere cu circa 35% fata de nivelul consemnat anul trecut, a declarat directorul general al companiei, Herbert Stein.
Firma estima, la inceputul anului, o crestere de 20%, la circa 8.500 de unitati, din care 3.000 de unitati vehicule comerciale, urmand avansul general al pietei estimat de reprezentantii companiei la 15-20%.
Modelele cu cele mai mari vanzari sunt Fiat Albea, Fiat Grande Punto, Fiat Punto Classico, Fiat Doblo Panorama si Alfa Romeo 159.
In primele noua luni au fost livrate 4.357 de autoturisme Fiat, 169 - Alfa Romeo, 33 de unitati Lancia, 202 unitati SsangYong, respectiv 2.077 de autovehicule comerciale Fiat. Compania a distribuit in intervalul analizat opt autoturisme de lux Maserati, cu doua mai putine decat anul trecut. Vanzarile totale in primele noua luni ale acestui an au ajuns la 6.846 de unitati.
AutoItalia, firma infiintata in urma cu 13 ani, este importatorul general al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, SsangYong, Honda si Segway.
Printre modelele noi lansate in acest an se numara Fiat Grande Punto, Albea, Seicento, Stilo, Doblo Cargo, Alfa Romeo 159, Spider, Brera precum si SsangYong Kyron. Pana la sfarsitul acestui an va fi lansata si noua versiune a autoutilitarei Ducato.
Reteaua de vanzari a companiei a fost extinsa la nivel national, la 27 de dealeri, prin deschiderea a doua noi showroom-uri, la Odorheiu Secuiesc si Ploiesti, care au necesitat investitii de 2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO