Companii

Importatorul Johnnie Walker merge spre 30 mil. euro dupa ce a fost preluat de cipriotii de la PPD

Importatorul Johnnie Walker merge spre 30 mil. euro dupa ce a fost preluat de cipriotii de la PPD

Nearchos Papacharalampous, managerul general al Sollers PPD

21.10.2008, 15:20 551

"Vom continua sa ne dezvoltam pe piata bauturilor premium", a declarat Nearchos Papacharalampous, managerul general al Sollers PPD, care a adaugat ca in urmatoarea perioada doua branduri noi vor intra in portofoliul companiei, unul dintre contracte fiind deja incheiat, in timp ce pentru al doilea discutiile sunt in curs de finalizare. Reprezentantul Sollers PPD nu a precizat care sunt cele doua marci, insa a spus ca ele nu vor veni sa inlocuiasca brandul Metaxa a carui distributie a fost pierduta de companie anul trecut in favoarea BDG Import, unul dintre principalii jucatori pe aceasta piata.

Potrivit reprezentantilor Sollers PPD, Metaxa a "venit la pachet cu celelalte marci din portofoliul Sollers" in momentul semnarii tranzactiei cu importatorul local, fara a exista un interes special al companiei pentru aceasta marca. Decizia de a renunta la Metaxa a fost luata insa de comun acord cu proprietarul brandului.
Sollers PPD importa si distribuie pe piata locala marci precum J&B, Smirnoff, Johnnie Walker, Bailey's sau Captain Morgan, cel mai vandut brand al companiei fiind scotch-whisky-ul J&B. Brandul de lichior Bailey's contribuie cu circa 5% la vanzarile companiei pe piata locala, adica in jur de 900.000 de euro, potrivit estimarilor ZF. Bailey's, care detine, potrivit datelor companiei, o cota de 40% pe piata lichiorurilor din import, a trecut printr-un proces de restilizare in urma caruia a fost conceput un nou design al sticlei. Principalul competitor al acestei marci este o alta bautura din portofoliul Sollers PPD - Sheridan's, potrivit datelor importatorului.
Anul trecut, cifra de afaceri a Sollers PPD a ajuns la aproape 18 milioane de euro, pentru acest an fiind estimat un rulaj de 30 de milioane de euro.
Cu acest rezultat, Sollers PPD ar reintra in lupta pentru un loc intre primii trei importatori de bauturi alcoolice din Romania, pozitii disputate alaturi de Pernod Ricard Romania (filiala locala a grupului cu acelasi nume), BDG Import si Cristalex, doua businessuri dezvoltate de antreprenori locali.
Piata bauturilor alcoolice din import, estimata la peste 50 de milioane de euro anul trecut, ar putea trece de 80 de milioane de euro in acest an, ca urmare a reorganizarii portofoliilor de produse ale celor mai importanti jucatori: BDG Import, Cristalex, Pernod Ricard si Sollers PPD.
Una dintre aceste reorganizari a avut loc in luna martie a anului trecut cand grupul cipriot Photos Photiades Distributors anunta ca a preluat operatiunile din Romania ale importatorului Diageo, compania Sollers, o afacere controlata la acea data de omul de afaceri Bogac Altay.
 
Cine conduce Johnnie Walker
Nearchos Papacharalampous, managerul general al Sollers PPD 
  • General Manager
  • Varsta: 31 de ani
  • Activeaza in PPD de 5 ani
  • Conduce activitatile din Romania ale Sollers PPD din februarie 2007
  • Activitate anterioara: Carrefour
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO