Companii

Imsat incearca sa recupereze terenul pierdut anul trecut

10.04.2006, 00:00 69

Compania de automatizari industriale din Bucuresti si-a bugetat o cifra de afaceri de 50 mil. euro, in crestere cu 50% fata de 2005.

"Cifra de afaceri bugetata pentru anul acesta reprezinta contractele semnate deja, precum si niste restante de la contractele derulate anul trecut. In 2004, am pierdut un contract de 22 mil. euro pe care l-am castigat in Siria, pentru ca nu am primit scrisoarea de garantie din partea Eximbank, iar cifra de afaceri a fost sub previziunile noastre", a declarat pentru Ziarul Financiar Stefan Varfalvi, presedintele ImsatA? compania de automatizari industriale.

Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 34 de milioane de euro, cu 30% mai putin decat previziunile initiale ale companiei.

Imsat a finalizat anul trecut lucrarile la una din uzinele Renault din Franta prin intermediul companiei franceze Comau, precum si lucrari pentru fabricile de ciment din Romania si din strainatate ale Lafarge. In plus, deruleaza in prezent o lucrare care consta in instalatii de vopsire si in Italia, tot in colaborare cu francezii de la Comau.

Compania a achizitionat in 2005 activele fabricii de containere de la Giurgiu a companiei Contrasimex, tranzactie care s-a ridicat la circa 2,5 milioane de euro.

"Fabrica de la Giurgiu are pierderi foarte mari, pe care speram sa le reducem anul acesta, pentru ca in 2007 sa fie primul an de profit", precizeaza Varfalvi. Compania a semnat un contract in valoare de 10 milioane de euro cu General Electric, pentru livrarea de panouri electrice si camere de comanda.

Imsat are in derulare contracte cu Caile Ferate Romane pentru executarea de lucrari de semnalizare si automatizare a unor sectiuni de cale ferata.

Imsat va desfasura lucrari de automatizare pe lotul al patrulea din cadrul caii ferate Bucuresti-Constanta, din cadrul celui de-al doilea tronson, Baneasa-Fundulea-Fetesti, care presupune investitii de aproape 309 milioane de euro, din care 231,7 milioane de euro sunt fonduri acordate prin Programul ISPA si 77,3 milioane euro fonduri guvernamentale.

Imsat furnizeaza instalatii si catre francezii de la Saint Gobain, in cadrul fabricii de sticla de la Calarasi, investitie de peste 100 milioane de euro care va remodela intreaga zona a portului de la Dunare.

Compania are un obiect de activitate foarte diversificat: constructii in telecomunicatii, retele voce-date si transmisii video, sisteme de securitate si control acces, automatizari si echipamente electrice pentru aplicatii industriale si cai ferate.

De asemenea, societatea furnizeaza servicii de constructii si automatizari in domeniul industriei cimentului, activitate care s-a dezvoltat mult in ultimii ani.

In acest context, compania desfasoara in prezent lucrari la cateva fabrici de ciment din Africa de Sud care apartin companiei Lafarge.

In 2003, Imsat a incheiat lucrarile la fabrica de ciment de la Alesd, iar in 2004 a avut contracte la doua fabrici de ciment din Honduras si din Iordania. Imsat este detinuta in proportie de peste 90% de fondul de investitii Broadhurst, administrat de New Century Holdings.

Actiunile Imsat au fost cotate la Bursa de Valori Bucuresti pana in 2003 cand actionarul majoritar a derulat o oferta de preluare si a delistat actiunile de pe piata. Imsat detine peste 27,5% din actiunile Energoutilaj, impreuna cu Electroaparataj, care are o participatie de 56,1% din titlurile companiei, potrivit ultimelor date disponibile.

Imsat este principalul actionar al producatorului de motoare electrice UMEB Bucuresti, unde detine un pachet de peste 90% din actiuni. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO