Companii

In locul fabricii Tractorul Brasov va aparea un mall

27.06.2008, 19:36 38

Proprietarii firmei Flavus Investitii, care a cumparat terenul si activele fostei fabrici Tractorul din Brasov, spera sa inceapa in prima jumatate a anului viitor lucrarile de constructie la un mall, spatii de birouri si apartamente, care vor reprezenta prima etapa de dezvoltare a proiectului care va atrage investitii totale de 1-1,5 miliarde de euro.
Pentru dezvoltarea mallului, compania se afla in discutii cu mai multe companii specializate in acest gen de proiecte, alaturi de care ar putea forma un parteneriat.
"Mallul va avea o suprafata de circa 100.000 de metri patrati si va implica o investitie de 150 de milioane de euro. Cifrele sunt in momentul de fata estimative, deoarece master planul va fi definitivat in decurs de o luna. In parteneriatul pe care il vom crea, ne propunem sa detinem o participatie majoritara", a declarat Silviu Savin, unul dintre administratorii si actionarii companiei.
Flavus a preluat in vara anului trecut terenul de 121 de hectare si activele Tractorul pentru 77 mil. euro.
Intregul proiect va cuprinde si aproape 8.000 de apartamente, spatii de birouri cu o suprafata de peste 100.000 de metri patrati si un hotel de patru stele cu 200-250 de camere, pentru care firma se afla de asemenea in discutii cu mai multi operatori hotelieri.
"Vom dezvolta aici cel mai mare proiect de regenerare urbana din regiune si vom aloca circa 20-25 de hectare de teren zonei industriale, in care nu excludem posibilitatea sa asamblam si tractoare. Suntem de patru-cinci luni in negociere cu doi producatori de tractoare, dar discutiile avanseaza incet", declara reprezentantii Flavus.
Flavus Investitii reprezinta un vehicul al fondului de investitii Centerra Capital, ale carui investitii sunt finantate in buna masura de fondul britanic Cheyne Capital, cu active in administrare de 20 de miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO