Companii

Inca cinci Marks & Spencer

19.05.2003, 00:00 218

Grupul elen Marinopoulos, detinatorul francizei Marks&Spencer pentru Grecia si Europa de Est, va deschide in Romania, in scurt timp, inca cinci magazine M&S, si intentioneaza ca, in urmatorii trei ani, sa majoreze la zece numarul magazinelor Beauty Shop.
"In prezent, detinem in Romania un singur magazin Marks&Spencer, insa intentionam sa deschidem inca cinci noi unitati, in urmatoarea perioada," a declarat pentru Mediafax directorul pe Romania al grupului elen, Giorgios Bethavas.
Cel de-al doilea magazin M&S va fi deschis in cadrul centrului comercial Orhideea din Bucuresti, aflat in constructie si programat pentru inaugurare in toamna acestui an. Magazinul va avea, potrivit lui Bethavas, o suprafata de circa 440 de metri patrati.
Prima unitate M&S din Romania si-a inceput activitatea in urma cu circa patru ani in incinta complexului comercial Bucuresti Mall, in urma unei investitii de de aproximativ un milion de dolari.
Giorgios Bethavas estimeaza ca veniturile generate de aceasta unitate vor atinge circa trei milioane de dolari in acest an.
El a adaugat ca numarul vizitatorilor celor doua magazine se va ridica la aproximativ 300.000 de persoane la sfirsitul anului in curs.
Bethavas a mai spus ca, pina in 2005, numarul magazinelor Beauty Shop din Romania se va ridica la zece.
In prezent, grupul are doua astfel de unitati in Bucuresti si Constanta.
Conform lui Bethavas, grupul estimeaza o cifra de afaceri de circa sase milioane de euro in acest an din activitatile M&S si Beauty Shop.
 Urmatorul magazin Beauty Shop va fi deschis, de asemenea, in centrul comercial Orhideea.
Grupul elen Marinopoulos activeaza in domeniul farmaceutic si detine retelele de magazine de cosmetice Beauty Shop si M&S, in domeniul imbracamintei, precum si supermarketuri.
De asemenea, grupul este coproprietarul unor societati mixte, alaturi de compania franceza Carrefour si de lantul de supemarketuri spaniol DIA.
Compania deruleaza activitati in 30 de tari, iar cifra sa de afaceri totala depaseste opt miliarde de lire sterline.
Principalii concurenti in Romania sunt Lacoste, Hugo Boss, Steilmann, Stefanel, J& R Enterprises, pe partea de imbracaminte. Pe piata cosmeticelor si a parfumeriei, grupul concureaza cu The Body Shop, Ina Center si Dumarex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO