Companii

Inca un an cu pierderi la Electroputere

13.02.2006, 20:05 10

Electroputere Craiova, una din cele mai mari companii ramase inca in portofoliul statului, a incheiat anul trecut cu o pierdere de 4,19 mil. euro (15,18 mil. lei), apropiata in euro de cea inregistrata in 2005. In lei, pierderea Electroputere a fost cu circa 11% mai redusa.

Compania a reusit sa se redreseze pe parcursul semestrului al doilea, comenzile mai reduse din primele sase luni ale anului determinand ca societatea sa raporteze o pierdere de aproximativ 4,2 milioane de euro la finalul lunii iunie. Ulterior, compania a anuntat in toamna incheierea unui acord cu Compania Nationala de Electricitate din Iordania privind livrarea a trei transformatoare de putere electrica si extinderea altor cinci sisteme similare, proiectul avand o valoare de patru milioane de euro. Electroputere a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 48,9 mil. euro (177,2 mil. lei), in crestere cu 14,6% fata de vanzarile din 2004.

Saptamana trecuta, Guvernul a revocat oferta de vanzare a actiunilor detinute de AVAS la Electroputere, anuntand ca opteaza pentru alta strategie de privatizare a societatii. Autoritatile au explicat aceasta decizie ca urmare a interesului investitorilor de a prelua doar o parte din sectiile companiei. AVAS a incercat in repetate randuri sa privatizeze societatea, insa toate tentativele au esuat. La ultima incercare, cinci potentiali ofertanti au cumparat dosarele de prezentare si urmau sa depuna ofertele finale, acestia fiind Grup Feroviar Roman Bucuresti, A5 Invest Caransebes, Grup Energetic Tender, Asociatia Salariatilor Electroputere si societatea Bharat Heavy Electricals Ltd. din India, potrivit Mediafax.

Actiunile Electroputere sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,287 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 9,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO