Companii

Îndrăzniţi să luaţi bani de la UE chiar dacă este birocraţie

Îndrăzniţi să luaţi bani de la UE chiar dacă este birocraţie

Fondurile europene, o oportunitate imensă de dezvoltare pentru companii

Autor: Ioana David

14.04.2011, 23:57 123

Primul sfat pe care companiile si­biene l-ar da firmelor maimici care vor să se dezvolte este să "îndrăz­nească" să ia bani dela Uniunea Europeană, chiar dacă "birocraţia" este uneori excesivă,iar sprijinul vine doar dacă riscul este bine calculat.

"Este o oportunitate imensă pen­tru companiile mari, dar şipentru cele mici de a se dezvolta", a spus Ioan Firiza, directorulde resurse umane al Compa Sibiu, unul dintre cei mai mari cinciexportatori cu capital românesc.

Firiza a fost prezent ieri la Sibiu, la evenimentul CaravanaFondurilor Europene 2011, organizat de ZF în parteneriat cu BancaTransilvania, Banc­post, EximBank şi firma de con­sultanţăAccreo.

Compania a obţinut finanţare europeană pentru 13 proiecte, înurma cărora au fost instruiţi peste 2.000 de angajaţi. Companiaşi-a bugetat anul acesta afaceri de 112 mil. euro, din care peste100 mil. euro din exporturi.

Şi antreprenorul sibian Ilie Vonica, unul dintre cei maiputernici din industria de medicamente, a folosit afacerileeuropene pentru dezvoltarea afacerii şi spune că va continua să ofacă, deşi deocamdată sănătatea nu este considerată un domeniuprioritar din acest punct de vedere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO