Companii

Interimar după interimar la companiile de stat. Ion Gavrilă a fost numit director general interimar al companiei CFR SA

Interimar după interimar la companiile de stat. Ion...

Autor: Mediafax

12.02.2018, 00:06 433

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică,  l-a de­semnat pe Ion Gavrilă director general interimar al companiei, acesta urmând să îl înlocuiască pe Cristi Ungureanu.

Ion Gavrilă va coordona activitatea CFR SA până la finalizarea procedurii de selecţie.

Ion Gavrilă, de profesie inginer şi cu o experienţă de 40 de ani în do­me­niul feroviar, a ocupat până în prezent funcţia de director general al SC Electrifcare CFR SA, filială spe­cializată a CNCF CFR SA care desfă­şoară activităţi de întreţinere, respectiv ex­ploa­tare a instalaţiilor de electrificare şi fur­nizare de energie electrică în sec­torul feroviar. El îl înlocuieşte pe Cristi Ungureanu, numit interimar al com­pa­niei în luna noiembrie 2017. CFR SA a avut în 2016 o cifră de afaceri de 1 mld. lei şi peste 22.000 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Astfel, „moda“ numirii de directori interminari continuă la companiile de stat, exemple în acest sens fiind şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, dar şi compania aeriană Tarom, la conducerea cărora s-au perindat în ultimii ani mai mulţi directori generali.

Infrastructura feroviară nu a re­prezentat o prioritate pentru cei care au condus Ministerului Transporturilor, care nu au avut nicio strategie de dezvoltare a transportului feroviar. Cea mai mare viteză cu care poate circula un tren în România este de 160 de kilo­metri pe oră, pe ruta Bucureşti Nord-Constanţa, care a fost modernizată, însă această viteză nu este atinsă tot timpul.

Cea mai mare provocare a transportatorilor pe calea ferată este viteza redusă cu care circulă trenurile pe calea ferată, pe lângă parcul învechit de vagoane şi locomotive, care nu oferă confort pasagerilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO