Companii

Interimatul Corinei Popescu în fruntea Electrica se transformă într-un mandat de 4 ani: "România trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar pentru grupul Electrica este esenţial să răspundă rapid noilor provocări"

Interimatul Corinei Popescu în fruntea Electrica se...

Autor: Roxana Petrescu

25.01.2019, 09:39 499

Corina Popescu, cea care în noiembrie anul trecut a fost numită în funcţia de director general interimar al Electrica, a devenit CEO-ul grupului cu un mandat de patru ani de zile, a anunţat azi compania de distribuţie şi furnizare a energiei electrice.

Mandatul ei va începe de la 1 februarie.

"Simt că am o mare responsabilitate, având în vedere faptul că piaţa de energie din România trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar pentru Grupul Electrica este esenţial să răspundă rapid noilor provocări. Procesele de optimizare a activităţilor rămân o prioritate pentru noi, în perioada imediat următoare, atât pe segmentul de distribuţie, cât şi pe aria de furnizare, la fel şi modernizarea infrastructurii de distribuţie. Va trebui să găsim un echilibru între schimbările aduse de ultimele modificări legislative, inclusiv ale cadrului de reglementare, şi asigurarea unor rezultate financiare sustenabile pentru acţionari, în condiţiile îmbunătăţirii calităţii serviciilor oferite clienţilor noştri”, a declarat Corina Popescu.

Numită la data de 1 iunie 2018 pe poziţia de director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a grupului Electrica, Corina Popescu a preluat din data de 1 noiembrie 2018 şi funcţia de director general provizoriu al Electrica SA.

Absolventă a Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu şi-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Bucureşti.

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu şi-a desfăşurat activitatea în sectorul privat, ocupand funcţii în cadrul grupului E.ON România şi al grupului OMV.

În intervalul decembrie 2015 - februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziţia de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte şi din Consiliul de Administraţie al Electrica SA. Începand cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 - aprilie 2018 a fost Preşedintele Directoratului Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO