Companii

Intermarche, proprietarul Interex, ar putea iesi de pe piata

06.05.2008, 19:07 64

Compania ITM Intermarche, unul dintre cei mai mari retaileri alimentari din Franta, ar putea lua in considerare renuntarea la operatiunile din Romania si Serbia, din cauza instabilitatii economice si politice din cele doua tari, potrivit unor surse din piata citate de portalul de stiri internationale Planet Retail.
In prezent, reteaua Interex numara 11 supermarketuri in orase medii si mari, cu vanzari de circa 80 mil. euro la nivelul anului 2007. Reprezentantii Interex nu au putut fi contactati pentru comentarii pana la inchiderea editiei.
La inceputul acestui an, retailerul a anuntat investitii de 30 de milioane de euro pentru extinderea retelei si reamenajarea unitatilor existente in Romania, avand in plan si schimbarea conceptului comercial prin deschiderea de magazine mai mici, in centrul oraselor.
Prima inaugurare din 2008 a companiei, la Barlad, a initiat implementarea unui nou format de magazin, cu o suprafata de vanzare de doua ori mai mica decat cea a magazinelor existente, care au, fiecare, 2.500 de metri patrati.
Pentru acest an, reteaua Interex estimeaza un avans al afacerilor de 76%, la 466 de milioane de lei (circa 123 mil. euro), potrivit Mediafax. Ritmul de crestere prognozat este de doua ori mai mare decat avansul vanzarilor inregistrat in 2007 fata de perioada anterioara (37%).
ITM Intermarche, care detine 3.800 magazine in noua tari europene, opereaza cu brandul Interex in Romania, Serbia si Bosnia-Hertegovina, iar in Franta este prezent prin intermediul retelelor Intermarche, Ecomarche, Bricomarche, Restaumarche, Netto, Logimarche, Roady si Veti.
In Romania, pe lista unor potentiali ofertanti pentru magazinele Interex s-ar putea afla Carrefour. Aceasta si-a anuntat intentia de a analiza retelele de supermarketuri scoase la vanzare pentru a se extinde si mai mult cu divizia Carrefour Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO