Companii

Investitie de 40 mil. euro intr-un spital privat in cartierul Militari

06.05.2010, 23:10 487

Adrian Dumbrava, proprietarul Centrului Medical Elim, vrea sainvesteasca 40-50 mil. euro pentru a construi un spital privat inBucuresti, in zona Militari, unde anul trecut a achizitionat inacest scop un teren de 12.000 de metri patrati.

"Am cautat o zona din Bucuresti unde nu sunt spitale private dinlanturile mari de clinici. Am achizitionat anul trecut un teren inzona Militari din Capitala, avem finantare si speram sa incepemconstructia in toamna. Totul insa va depinde de cum va evoluasistemul sanitar romanesc", spune Adrian Dumbrava, care detine56,9% din actiunile Centrului Medical Elim pe care l-a preluat in2002.

Omul de afaceri pitestean sustine ca a obtinut un credit de labanca de 40-50 mil. euro la sfarsitul anului trecut, suma necesarapentru investitia totala in construirea si dotarea spitalului, darnu da detalii despre numele finantatorului. In prezent, AdrianDumbrava este actionar minoritar la o firma de transportinternational si detine o retea de sapte clinici Elim in Arges,Valcea si Bucuresti, aceasta fiind cea mai recenta investitie carea necesitat un buget de 3 mil. euro.

In actionariatul Elim au intrat anul trecut si compania deechipamente medicale si proiecte la cheie Medicare Technics, caredetine 26% din titluri, si firma de consultanta in domeniul medicalIdeal Consulting cu 17%.

Reprezentantii Centrului Medical Elim, care are 97 de angajatipermanenti si 27 de colaboratori, estimeaza pentru acest an afaceride 3,3 mil. euro, in crestere cu 75% fata de anul trecut, pe fondulextinderii retelei cu trei noi clinici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO