Companii

Investitie germana de 10 mil. euro intr-o fabrica de frane la Caransebes

04.04.2007, 17:59 345

Producatorul german de sisteme de franare TMD Friction va investi aproximativ 10 milioane de euro in constructia si echiparea unei facilitati de productie de placute de frana la Caransebes, in judetul Caras-Severin.
Potrivit companiei-mama, TMD Friction Romania a achizitionat deja un teren cu o suprafata de 67.500 de metri patrati, constructia fabricii urmand sa fie finalizata pana in 2009. Hala destinata fluxurilor tehnologice se desfasoara pe o suprafata de 14.400 de metri patrati, iar productia va incepe in primul tremestru al anului viitor.
Pentru primul an de activitate, TMD Friction planuieste sa produca patru milioane de placute de frana pentru piata de piese schimb din Romania. Pentru 2009 productia estimata este de 19 milioane de placute de frana, din care cea mai mare parte va fi exportata pe pietele din Europa de Est.
"Prin TMD Friction Romania facem un pas important spre extinderea productiei noastre spre Europa de Est si spre consolidarea activitatilor de pe aceste piete", a spus Derek Whitworth, directorul companiei.
TMD Friction detine 15 unitati de productie in Germania si in alte cinci tari europene, precum si in Statele Unite, Brazilia, Mexic, China, Japonia si Malaiezia.
Afacerile TMD Friction la nivel mondial au ajuns in 2006 la 662 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO